Izvor: Blic, 07.Avg.2023, 05:32

BOL JE IZGUBITI OČEVINU, ALI JE SMRT IZGUBITI SEBE! Dragana je iz Krajine, preko Vojvodine, svoj koren udenula u srcu Šumadije: "Svako zrno mora da umre, pre nego što postane hleb!" (FOTO)

"U Srbiji sam trideset i dve godine. Na svom rodnom ognjištu nikad nisam hleb umesila. Nisam stigla. Odjednom, pa na tenane, desetine kofera i adresa rastrgle su mi mladost, koja ko i mladost svaka veruje da nikad proći neće. Eto, tako počinje svaki moj avgust - onim "kruvom" koji nisam napravila u svom rodnom zavičaju, ali je on napravio mene ovakvom kakva sam danas, ispričala je za "Blic" Dragana Krbavac, profesorka srpskog, jedna od mnogobrojnih Srba preko Drine, koji su pod naletom ratnog vihora svoj spas potražili u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.