Izvor: Blic, 04.Apr.2023, 20:03

"BLIC" ISTRAŽUJE Kako je zamišljeno da od 2024. izgleda UPIS STUDENATA na fakultete širom Srbije? Ko će tražiti 3 testa i da li se naći KOMPROMIS

Ideja o državnoj ili velikoj maturi stara je više od dve decenije, od 2011. je pokrenuta njena realizacija, ali ni dan-danas nije zaživela, a s obzirom na sve probleme i odbijanja s kojima se suočava, veliko je pitanje da li će postati deo prosvetnog sistema u Srbiji. Velika matura prvi put je spomenuta 2001. kada je ministar prosvete bio Gaša Knežević, i tada je postojala ideja da generacija đaka koja je trebalo prva da polaže malu maturu bude i prva koja će na kraju srednje škole imati državnu ili veliku maturu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.