
Izvor: Shop-in-Beograd.com, 04.Apr.2011, 11:13 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Arome vina koje osvajaju!
Boja, ukus, ali i arome koje neka vina svrstavaju u vrhunska, arome koje inspirišu zapravo su prijatni mirisi, dok buke podrazumeva skup specifičnih olfaktornih podataka koji omogućuju karakterizaciju proizvoda (vino, jaka alkoholna pića). Mirisa predstavlja hemijski osećaj, jer su receptori mirisa stimulisani hemijskim supstancama. Što znači, da bi pojedini skupovi materija mogli mirisati, moraju imati određeni stepen isparljivosti. Naučno je potvrđeno da u zavisnosti od ličnih sposobnosti naša čula mogu da razlikuju oko deset...
Nastavak na Shop-in-Beograd.com...
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Shop-in-Beograd.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Shop-in-Beograd.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.