Apartmani Beograd – najčešće kucana fraza na internetu kada se traži smeštaj u prestonici

Izvor: BeautifulSerbia.info, 05.Maj.2022, 10:46

Apartmani Beograd – najčešće kucana fraza na internetu kada se traži smeštaj u prestonici

Mora se priznati da su trendovi na turističkom tržištu u velikoj meri promenjeni, pa više nije tako neuobičajeno da budu traženiji apartmani u Beogradu, a ne hotelski smeštaj. I dok je ranije to bilo gotovo nemoguće, prosto zato što su u prestonici Srbije svim turistima bili na raspolaganju isključivo hoteli različite kategorizacije, danas je gotovo uobičajeno da se prvo pretražuju na internetu fraze poput: apartmani Beograd, a tek onda hoteli Beograd, hosteli…. Osnovni razlog za to >> Pročitaj celu vest na sajtu BeautifulSerbia.info << jeste povoljna cena na prvom mestu, a odmah zatim i dostupnost, odnosno lokacija.
Istini za volju apartmani u Beogradu mogu biti locirani i van gradskog centra, ali većina ih je smeštena u užem gradskom jezgru. Zahvaljujući tako dobre pozicioniranosti i odličnom odnosu cene i kvaliteta, odnosno bogatoj ponudi, oni i jesu trenutno najtraženiji tip smeštaja od strane brojnih turista i iz zemlje i inostranstva, koji posećuju srpsku prestonicu.
Odaberite smeštaj po vašoj meri Ukoliko želite da bolje upoznate glavni grad Republike Srbije, onda na prvom mestu treba da posetite njegove znamenitosti. A samim tim što se većina njih nalazi u užem gradskom jezgru i njegovoj bližoj okolini je dobro da uštedite na svom vremenu i i pregledate celokupnu ponudu smeštaja. Iako ima u centru i hotela, nema sumnje da su apartmani u Beogradu bolja opcija, najpre zbog cene iznajmljivanja. Posebno ukoliko su u pitanju mlađi ili turisti koji dolaze porodično u posetu Beogradu, ova opcija je isplativija, zato što se u ponudi nalaze apartmani različite i kvadrature i strukture.
Većina njih u potpunosti zadovoljava sve potrebe turista, a kada se tome doda cena koja je mnogo povoljnija nego u hotelima više kategorizacije, jasno je sasvim zbog čega mnogi prilikom posete glavnom gradu Republike Srbije biraju baš tu opciju za smeštaj.
Šta videti u Beogradu? Naravno da nije moguće jedan grad upoznati za par dana boravka, ali većinu znamenitosti Beograda zaista turisti mogu posetiti za nekoliko dana. Tim pre, što se mnogobrojna zanimljiva mesta nalaze upravo u užem gradskom jezgru. Baš to i jeste jedan od razloga što su apartmani u Beogradu njihov prvi izbor za smeštaj, prosto zato što će u velikoj meri uštedeti svoje vreme. Takođe, neće imati potrebu da koriste na primer gradski prevoz ili usluge taksi službi, već će jednostavno pešice moći da se bolje upoznaju sa gradom, koji leži na dve reke i ima toliko toga da ponudi turistima.
Osim šetnje Knez Mihailovom ulicom, kao glavnom šetačkom zonom, ne treba propustiti ni šetnju pored beogradskih reka. Pogled sa Beogradske tvrđave Kalemegdan je nešto što se ne propušta i ne zaboravlja. Takođe, šetnja Kalemegdanski parkom, te poseta Vojnom muzeju, ali i jednoj od najpoznatijih beogradskih kafana, koja se nalazi prekoputa Saborne crkve su atrakcije, koje turisti ne bi trebalo da propuste. Podrazumeva se da je poseta Sabornoj crkvi neizostavni deo upoznavanja Beograda, a za ljubitelje umetnosti i istorije, u blizini je i Konak kneginje Ljubice.
Većina turista koji posećuju Beograd se trude da obiđu i Muzej Nikole Tesle, a u tome im neće smetati ukoliko su apartmani u Beogradu, koje budu rezervisali, smešteni u užem gradskom jezgru, prosto zato što do muzeja ovog velikanu mogu doći i pešice. A kada već krenu na tu stranu, mogu posetiti i crkvu Svetog Marka, te prošetati Tašmajdanski parkom i u njemu videti spomenik posvećen deci stradaloj tokom NATO bombardovanja Republike Srbije. Naravno da će fotografisati i zgradu Savezne skupštine, a možda i uživati u parku pored Gradske skupštine.
Ljubitelji šopinga imaju mogućnost ili da posete najnoviji tržni centar u Rajićevoj ulici, nadomak Knez Mihailove ili da se odluče za posetu nekome od tržnih centara na Novom Beogradu, na primer.
Bez obzira gde su smešteni apartmani u Beogradu, poseta planini Avali nadomak grada bi trebalo da bude uvrštena u obavezne prilikom boljeg upoznavanja glavnog grada Republike Srbije.
Naravno da se smatra neizostavnim delom posete i obilazak boemske četvrti grada Beograda, čuvene Skadarske ulice, u kojoj se nalazi veliki broj prestoničkih restorana, poznatih po odličnoj ponudi.
Zašto je važno na kojoj se lokaciji nalaze apartmani u Beogradu? Kad god neko planira putovanje na bilo koju destinaciju, sasvim očekivano vodi računa i o tome gde će biti smešten. U tom smislu se smatra da je vrlo važno na kojoj se lokaciji nalaze odabrani apartmani u Beogradu, a posebno ukoliko neko odluči da u prestonici Srbije boravi tek nekoliko dana.
Primera radi, ako su apartmani u Beogradu nadomak gradskog centra, nema sumnje da će ti turisti mnogo lakše obići gradske znamenitosti i mnogo jednostavnije se snaći prilikom boravka u srpskoj prestonici. Naravno da to ni u kom slučaju ne znači da i oni apartmani, koji se nalaze na novobeogradskoj strani na primer nisu dobra opcija, ali je tada jednostavno potrebnije malo više organizacije i poznavanja grada, prosto da bi turisti mogli da posete sve one atrakcije, koji je glavni grad republike Srbije nudi.
The post Apartmani Beograd – najčešće kucana fraza na internetu kada se traži smeštaj u prestonici first appeared on Beautiful Serbia.

Nastavak na BeautifulSerbia.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BeautifulSerbia.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BeautifulSerbia.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.