Umro Aleksej Navaljni

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 13:29

Umro Aleksej Navaljni

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni umro je u zatvoru, saopštilo je Regionalno odeljenje kazneno-popravne službe.

"Dana 16. februara ove godine, u popravnoj koloniji broj 3, osuđenik Navaljni A. A. se posle šetnje osećao loše, ubrzo je izgubio svest. Odmah su stigli medicinski radnici iz ustanove i pozvana je ekipa hitne medicinske pomoći", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su lekari pokušali da ga reanimiraju, ali da, nažalost, nisu uspeli da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ga spasu.

Podsetimo, najglasniji kritičar Kremlja Aleksej Navaljni je po dolasku na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi, 17. januara 2021. godine, priveden.

Takođe, podsetimo, Navaljni je pre hapšenja boravio u Nemačkoj, gde je prebačen u avgustu, pošto mu je naglo pozlilo tokom leta avionom u Sibiru. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka.

Nakon što je priveden 2021. godine, u martu 2022. osuđen na devet godina zatvora zbog navodnog nepoštovanja suda i pronevere. Mađutim, u avgustu prošle godine sud mu je produžio zatvorsku kaznu na 19 godina i poslao ga u ustanovu sa strožim, "posebnim režimom".

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.