Ako planirate posetu Velikoj Britaniji, izbegavajte ovih 10 situacija!

Izvor: Prva.rs, 18.Feb.2017, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako planirate posetu Velikoj Britaniji, izbegavajte ovih 10 situacija!

Uprkos tome što se pojedina pravila lepog ponašanja smatraju i više nego očiglednim, Britancima se neretko dešavaju neugodne stvari kada pozovu strance u svoj dom.
Independent je sastavio listu stvari koje najviše izluđuju stanovnike Velike Britanije:
1. Ne pojavljujte se nepozvani.
2. Ako ste pozvani u sedam po podne, nemojte se pojavljivati u 11 uveče. Kakav je smisao zakazivanja posete ako se ne pridržavate dogovora?
3. Ne nosite šešire, kape, niti kačkete. >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Nositi bilo šta na glavi u zatvorenoj prostoriji smatra se nekulturnim.
4. Ne kritikujte posluženu hranu. Neko je utrošio svoje vreme na njenu pripremu.
5. Nemojte se opijati, osim ako nije u pitanju neka luda žurka. Bilo bi krajnje čudno da budete jedina pijana osoba u sobi.
6. Ne istresajte nos u salvete. One služe za brisanje fleka, ne za brisanje ostataka prošlonedeljne prehlade.
7. Ne palite cigaretu u dnevnoj sobi.
8. Ne odbijajte šolju čaja. Može se desiti da ima previše šećera, premalo mleka ili bude više hladan nego topao... Ali,odbijanje ne dolazi u obzir. Tako da – udahnite duboko i srknite gutljaj.
9. Ne zalazite u spavaću sobu, to je privatna stvar.
10. Ne otvarajte frižider kako biste posegnuli za hranom.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.