Aerodrom Nikola Tesla menja red letenja

Izvor: Mondo, 24.Mar.2017, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom "Nikola Tesla" menja red letenja

Od 26. marta na aerodromu "Nikola Tesla" prelazi se na letnji red letenja.

U letnjem redu letenja na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", koji će važiti od 26. marta do 28. oktobra, u redovnom putničkom saobraćaju 30 aviokompanija će saobraćati do 70 aerodroma u 36 država u Evropi, SAD, Severnoj Africi i na Bliskom Istoku, a novina je let za Veneciju.

Novina u redu letenja nacionalne aviokompanije "Er Srbija" je uvođenje letova za Veneciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji će se od 1. juna obavljati četiri puta nedeljno, saopštio je aerodrom.

Aviokompanija "Transavia erlajns" započeće od 4. aprila direktne letove za Amsterdam, koje će obavljati tri puta nedeljno, dok će aviokompanija "Atlas Global erlajns" nastaviti svakodnevne letove za Istanbul, koje je započela tokom zimske sezone.

U drugoj polovini maja aviokompanija "Viz er" uspostaviće letove ka četiri nove destinacije: Fridrihshafen, Nirnberg, Hanover i Maltu, ka kojima će saobraćati dva puta nedeljno.

Aviokompanija "Eliner" će početkom juna obnoviti letove za Iraklion, a sredinom juna će započeti i letove za Solun.

Najveća novina u redu letenja nacionalnog prevoznika je da će, za razliku od prošle godine, već od početka letnje sezone saobraćati na linijama za Hamburg, Njujork, Sankt Peterburg i Maltu.

Početkom sezone odmora "Er Srbija" će, kao i obično, uvećati broj nedeljnih letova ka Atini, Bejrutu, Dubrovniku, Njujorku, Larnaki, Sankt Peterburgu, Malti, Bukureštu, Splitu i Tivtu, a uvešće i dodatne dnevne letove na linijama za Solun, Skoplje i Ohrid.

Aviokompanija "Viz er" će baziranjem drugog aviona uvećati broj letova za Dortmund, Ajndhoven, Malme, Memingen, Geteborg i Stokholm Skavsta, a aviokompanija "Katar ervejz" će od 1. oktobra iz Beograda saobraćati svakodnevno.

Aviokompanije "Arkia erlajns" i "Israir", koje prošlog leta nisu saobraćale, tokom ove letnje sezone će uvećati broj letova u odnosu na zimsku sezonu, tako što će aviokompanija "Israir" saobraćati pet puta nedeljno, a "Arkia" tri puta nedeljno, s tim da će na dva nedeljna leta koristiti interkontinentalni avion tipa "boing 757".

Takođe, neke kompanije će tokom sezone povećati kapacitet aviona, pa će tako "Izi džet" za Beograd saobraćati većim avionom tipa "erbas A320", nemačka "Lufthanza" će na većini letova za Minhen saobraćati avionom "erbas A319", a poljski "LOT" ponekad koristiti veći avion tipa "embraer E195".

Sve informacije o letnjem redu letenja putnici mogu dobiti na internet prezentaciji www.beg.aero ili u Službi informacija pozivom na broj telefona 011/209-4444.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.