Izvor: Blic, 29.Nov.2022, 15:59

AKTIVIRAO SE POSLE 38 GODINA Najveći vulkan na svetu izbacuje lavu 60 metara u vis, vlasti upozoravaju stanovnike: BUDITE SPREMNI NA NAJGORE (VIDEO)

Najveći aktivni vulkan na svetu eruptirao je u ponedeljak, a stanovnici Havaja, gde se nalazi vulkan Mauna Loa, upozoreni su da se pripreme na moguću evakuaciju, ako ne zbog neposredne opasnosti od lave, onda zbog rizika od padanja vulkanskog pepela i krhotina.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

GEOLOŠKI FENOMEN! Nakon 38 godina ponovo eruptirao najveći vulkan na svetu - izbacuje lavu 60 metara uvis (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022

Najveći aktivni vulkan na svetu, Mauna Loa na Havajima, eruptirao je prvi put posle skoro 40 godina, izbacujući pepeo i lavu, ali za sada ne predstavlja pretnju po stanovnike...- Erupcija vulkana visokog 4.169 metara počela je u nedelju kasno uveče, a tokovi lave su trenutno ograničeni oko vrha...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.