5 razloga da letujete na Majorci

Izvor: Vesti-online.com, 10.Apr.2014, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 razloga da letujete na Majorci

Još niste odlučili gde ćete da letujete? Možda će vam ovih pet razloga da posetite Majorku, Veliku damu Balearskih ostrva pomoći u odluci.

Ovo najveće od Balearskih ostrva je i najelegantnije i najopuštenije istovremeno. Ovde su se naime odmarali umetnici, poput Žoana Miroa i Dejvida Herberta Lorensa, ali i Vinston Čerčil, Grejs Keli i Vojvoda od Vindzora.

Pravi boemi su oduvek bili verni Majorci.

Stari grad Palma De Majorke je jedan od najlepših >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Sredozemlju, a Tramuntana planinski venac je pod zaštitom UNESCO.

Majorka je savršena destinacija za medeni mesec. Ljubavnici bi trebalo da odsednu u Polensi (omiljeno mesto Agate Kristi) i to u hotelu Secret Pollenca.

Ako ste u potrazi za luksuznim odmorom, odaberite apartman Suite del Mar u Hotelu Cap Rocat. Ova obnovljena tvrđava pružiće vam sve užitke koje očekujete od smeštaja sa pet zvezdica.

Majorka nema popularne festivale i muzičke događaje kao sestra joj Ibica, ali zato nudi uživanja u klasici.

Tako se u avgustu održava Šopenov festival muzike, umetnosti i drame inspirisan strastvenom vezom između Frederika Šopena i njegove ljubavnice Baronese Dudevan (poznatije po pseudonimu Žorž Sand).

Par je ovde proveo tri meseca u manastiru Valdemosa, gde će ove godine biti održana tri koncerta.

Za malo opuštenije ritmove, treba posetiti Mallorca Rocks festival (počinje 3. juna) a za sada je poznato da će nastupiti ženski bend Haim i brojni londonski didžejevi.

Majorka je odlična destinacija za ljubitelje fitnesa. Poznata je po terenima za bicikliste, a ima i brojne trim staze na Tramuntani.

Takođe, postoje i plivačke ture duž prelepe istočne obale, a popodneva su rezervisana za odmaranje u Blau Porto Petro spa centur.

Selo Mandala savršeno je za posetu u vreme ručka. Vlasnici, poreklom Francuzi, nekada su putovali u Indiju i sada stvaraju jela inspirisana dalekim ukusima.

Ako jedva čekate da probate morske plodove, Sa Foradada je najbolja. Nalazi se na stenovitom ostrvu dok kog se dolazi brodom i tu najbolji kuvari Majorke prave sveže specijalitete.

Najbolja pijaca je u Santa Katalini u Palma De Majoci. Prepuna je morskih plodova, voća i povrća, a gotovo svi proizvodi su lokalni.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Zašto da letujete na Majorki?

Izvor: gDestinacija.com, 10.Apr.2014

Još niste odlučili gde ćete da letujete? Možda će vam ovih pet razloga da posetite Majorku, Veliku damu Balearskih ostrva pomoći u odluci. Majorka je “klasika” Ovo najveće od Balearskih ostrva je i najelegantnije i najopuštenije istovremeno. Ovde su se … Opširnije →

Nastavak na gDestinacija.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.