Izvor: Blic, 04.Dec.2020, 09:25

4 KLJUČNA CILJA ZA RAZVOJ PLANETE U NAREDNIH 30 GODINA Jesmo li spremni da uđemo u hrabru misiju kao Amerika pre 60 godina?

Pre šezdeset godina predsednik Džon F. Kenedi uputio je Sjedinjene Države u misiju u budućnost. "Verujem da bi ova nacija trebalo da se posveti postizanju cilja, pre isteka ove decenije, da čovek sleti na Mesec i bezbedno se vrati na Zemlju. Nijedan pojedinačni svemirski projekat u ovom periodu neće biti impresivniji za čovečanstvo ili važniji za dugoročno istraživanje svemira; i nijedno neće biti tako teško ili skupo izvršiti". Moonshot naše generacije je održivi razvoj na Zemlji. Već smo postavili ciljeve, ali još uvek nismo u potpunosti prihvatili izazove.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.