У Литванији вештачка интелигенција позива на туризам

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jun.2023, 10:46

У Литванији вештачка интелигенција позива на туризам

Литванија је покренула туристичку кампању уз помоћ вештачке интелигенције која је генерисала све специфичности ове балтичке земље. Фото: Unsplash/maksimshutov Како преноси сајт „Шенген виза инфо“, на њиховој службеној страници престављена је кампања која садржи на стотине слика које >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су подстакле вештачку интелигенцију да замисли ову земљу у прошлости и блиској будућности.
Интересантно је да је у поруци која је намењена посетиоцима наведено да вештачка интелигенција може имитирати ствари које су лепе и надахњујуће, али да су ипак потребни реални људи да искусе све што је понуђено.
Кампања је усмерена на четири туристичка тржишта – Немачка, Пољску, Велику Британију и Израел. Литванију је прошле године посетило двоструко више међународних туриста него 2021. док је 1,1 милион гостију у овој земљи провело макар једну ноћ.
Трећину посетилаца су чинили гости са поменута четири тржишта на која ове године Литванија рачуна.
Према подацима са њиховог сајта, туристима се препоручује главни град Вилниус као место средњовековних чуда и раскошне готичке и руско орјентисане барокне архитектуре.
Virdžin Galaktik počinje komercijalne letove za svemir

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Литванији вештачка интелигенција позива на туризам се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.