Vilander ocenio Novaka kao najvećeg gubitnika

Izvor: B92, 02.Apr.2020, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilander ocenio Novaka kao "najvećeg gubitnika"

Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander govorio je o stanju tenisa tokom pandemije koronavirusa.

Tenis je suspendovan barem do 13. jula, a verovatno i duže, a najskorije je otkazan i Vimbldon.

Novak Đoković je sezonu počeo izuzetno, sa 18 vezanih pobeda i tri osvojene titule (ATP kup, Australijan open i Dubai).

"Najveći gubitnik je Đoković. On još nije izgubio meč ove godine i jasno je da je virus zaustavio njegov nalet", kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vilander za "L'Ekip".

Gubitak neće osetiti samo Srbin.

"Veliki je gubitak i za sve tenisere koji su jurili 'veliku trojku'. Naravno, oni su napredovali dosta putem treninga, ali momci kao što su Šapovalov, Cicipas i Ože-ALijasim će odrasti tek igranjem mečeva. Kada ste mladi trening vas ne zanima previše. Ne želite da provodite sate udarajući bekhende, želite da igrate mečeve", objašnjava Šveđanin.

Potez koji se ispostavio kao genijalan napravio je Federer, koji je pre nego što je prvi turnir odložen rešio da ode na operaciju i propusti celu sezonu na šljaci.

"Mislim da jedini igrači koji mogu da pronađu pozitivne stvari u ovoj situaciji su oni koji su se iz Australije vratili povređeni. Kada tenis ponovo počne da se igra, svi će morati da krenu od nule. A jako je loše to što se ne zna kada će početi", izjavio je Vilander.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Najveći gubitnik je Đoković"

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2020

Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander govorio je o stanju tenisa tokom pandemije korona virusa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.