Za jubilej  Svetosavski bal

Izvor: Vesti-online.com, 22.Avg.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za jubilej Svetosavski bal

Srpsko kulturno društvo "Sveti Sava" iz Minhena četvrt veka postojanja i rada priprema se da obeleži sledeće godine i već su započele aktivnosti na ovom planu. Predsednik društva Goran Kavržić o ovim i drugim aktivnostima SKD "Sveti Sava" ovih dana govori sa dosta entuzijazma i energije koje uspešno prenosi na upravu i ostale članove.

Pune ruke posla ove jeseni: Goran Kavržić

- Želimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da povodom 25 godina postojanja organizujemo Svetosavski bal. Naš gost će početkom sledeće godine biti jedno poznato ime sa estrade, a podelićemo svetosavske medalje i zahvalnice onima koji su to zaslužili u prethodnih 25 godina. Pored priprema za ovaj važan događaj, mi 4. oktobra organizujemo naš godišnji koncert na kojem će, pored našeg folklora, nastupiti i KUD "Karadžić" iz Loznice - kaže Goran Kavržić.

On dodaje da je predviđeno da te večeri igraju i članovi društava Jugos i "Nikola Tesla" iz Minhena.

- Pored Nade Đorđević koja će pevati te večeri, u goste nam dolazi i Gordana Lazarević.

Među obavezama koje ove jeseni očekuju Gorana Kavržića je i organizacija memorijalnog teniskog turnira koji će nositi ime Slaviše Milutinovića, koji je za života pomagao bolesnoj deci. Kavržić kaže da je cilj da se zarada sa turnira uputi bolesnoj deci ili porodicama sa više dece.

Planirano je da se prvi memorijalni teniski turnir "Slaviša Milutinović" održi u novembru u Minhenu.

 

Hodočašće u Jaši

Ovo društvo je dva puta organizovalo posetu manastiru Jaši u Rumuniji, a sada se priprema i treća poseta od 11. do 15. oktobra. Među 54 putnika, pored naših ljudi iz Minhena, biće i vernika iz drugih gradova. Svi zainteresovani za ovo putovanje mogu se javiti Goranu Kavržiću na tel. 0173-6968508 od 18 do 21 sat.

Sa hodočasnicima iz Minhena u Jašu će putovati i jeromonah Kleopa iz manastira Krušedol. On je u manastiru Jaši boravio duže vreme, jer je tamo pripremao i odbranio doktorat. On će putnicima govoriti o manastiru i duhovnom životu pravoslavnih vernika u ovom delu Rumunije.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.