Vladika Filaret uvodi cenzuru?

Izvor: Blic, 29.Jan.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Filaret uvodi cenzuru?

Televizija Forum iz Prijepolja saopštila je danas da je episkop mileševski Filaret jedino crkvenom radiju Mileševa dozvolio da izveštava sa nedavne Svetosavske akademije, koja je održana u tom gradu, dok je "tražio da se uskrati prisustvo drugim medijima".



"Uoči Savindana 26. januara u 19.00 časova, u organizaciji opštine Prijepolje, Doma kulture i eparhije mileševske, održana je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Svetosavska akademija. Našoj televiziji nije dozvoljeno izveštavanje sa ovog događaja", stoji u saopštenju TV Forum, koje je potpisala direktorka Mileva Malešić.

Prema njenim navodima, direktor Doma kulture Ljubiša Savković je objasnio da je vladika Filaret "tražio da se uskrati prisustvo drugim medijima".

"Smatramo da je nama uskraćeno pravo da profesionalno obavljamo naš posao, a građanima opštine Prijepolje pravo da budu informisani o ovom događaju", ukazuje TV Forum.

"Bojimo se, da su u donošenje ovakve odluke bili uključeni i predstavnici institucija lokalne samouprave, a ne samo crkve", napominje se u saopštenju TV Forum, koja traži da se "slične stvari više ne ponove".

O ovom događaju TV Forum je obavestila Misiju OEBS, novinarska udruženja i medije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.