U duhu Svetog Save i u vrtićima

Izvor: juGmedia, 27.Jan.2017, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U duhu Svetog Save i u vrtićima

Mališani iz dečjeg vrtića „Cvrčak“ u Leskovcu zajedno su sa sveštenim licem vrteli slavski kolač, zapevali himnu Svetom Savi i proslavili školsku slavu Svetog Savu.

Nakon sečenja slavskog kolača održana je predstava posvećena Svetom Savi, a podeljene su i nagrade učesnicima tradicionalne Svetosavske izložbe. 

Uloga >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << vrtića u foriranju ličnosti je nemerljiva, i upravo odatle mališani počinju da stiču znanje i veštine koje će im koristiti u daljem obrazovanju i razvoju„, kazala je na obeležavaju svečanosti pomoćnica gradonačelnika Leskovca Marija Jovanović.

Mališani iz vrtića, obučeni u narodne nošnje dočekivali su goste i na ulazu u ovu predškolsku ustanovu ih darivali svetosavskim porukama.

Inače, za Svetosavsku izložbu je ove godine stiglo preko 200 radova, a tema je bila „Srpska narodna bajka“. Nagrađeno je 14 radova.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.