Treninzi za buduće naučnike!

Izvor: juGmedia, 08.Nov.2014, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treninzi za buduće naučnike!

PIROT – Podelom diploma, u OŠ ,,Sveti Sava“ u Pirotu završen je projekat ,,Kroz igru do znanja“ koji finansira Lokalni plan akcije za decu (LPA).

Realizatori projekta  Irena Mančić, Marija Nikolić i Nataša Ristić kažu da se projekat odvijao u više faza.

Ova nedelja bila je posvećena nauci, pa su promoteri nauke u sali školske Medijateke predstavljali poznate ličnosti iz sveta nauke : Njutna, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Teslu, Pupina, Galileja.

U utorak su deca mlađeg uzrasta gledala zanimljive oglede putem bim projektora i interneta, u sredu su učenici viših razreda sa drugarima mlađeg uzrasta pravili plakate nekih od ogleda koji su sami izabrali. U četvrtak 6.novembra, u trpezariji škole sakupio se veliki broj zainteresovane dece. Promoteri nauke su bili učenici trećeg,petog i sedmog.razreda OŠ ,,Sveti Sava,, koji su skretali pažnju mlađim učesnicima projekta.

Deca su svojim zainteresovanim drugarima pokazivali oglede i dozvoljavali da i oni sami probaju. Eksperimenti koje su deca radila su: spajalice koje lebde, kako se prostire i odbija zvuk, čamac na tečni sapun, kako odvojiti biber od soli i sapun pokreće predmete.

(kraj)paz

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.