Svetosavska akademija na Filozofskom fakultetu u Nišu

Izvor: juGmedia, 27.Jan.2017, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetosavska akademija na Filozofskom fakultetu u Nišu

Svetosavska akademija povodom Savindana i osam vekova srpske državnosti, održana je danas u prepunom amfiteatru Filozofskog fakulteta Niš.

Na samom početku obratila se prof. dr Natalija Jovanović.

„Svetosavlje je filozofija koja nam određuje put u najtežim trenucima i iskušenjima. Smatram da bi obrazovanje danas trebalo da nastavi put Svetog Save i na nama je da to sledimo“, rekla je Jovanovićeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Nakon dekanice, gostima se obratio i prof. Dragiša Bojović.

Svečanost su uveličali i hor Fakulteta umetnosti kao i mnogobrojni studenti Univerziteta u Nišu i srednjoškolci iz niških gimnazija.

Ove godine se po prvi put dodeljuje Svetosavska nagrada.

Priznanje za najbolji master rad iz oblasti nauke o srpskoj književnosti, odbranjen u protekloj godini, dobila je Jovana Cvetković za rad Bajke Grozdane Olujić u nastavnom proučavanju.

Nagradu za najbolji srednjoškolski literarni rad na temu o Svetome Savi dobila je Natalija Veljković, učenica trećeg razgreda Gimnazije „Svetozar Marković“.

U Srbiji se dan smrti Svetog Save proslavlja kao Dan prosvete.

Aleksandar Đokić

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.