Sve je spremno za „Svetosavsku nedelju“

Izvor: juGmedia, 17.Jan.2014, 01:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve je spremno za „Svetosavsku nedelju“

VRANJE – Jedna od najstarijih gradskih manifestacija „Svetosavska nedelja“ ove godine biće otvorena 21. januara u Galeriji Narodnog muzeja, govorom gradonačelnika Vranja Zorana Antića.Iste večeri će biti otvorene izložbe fotografija Stanka Kostića i slika Jelene Simović. Narednog dana, dečji pisac Jasminka Petrović će se družiti sa učenicima vranjskih škola, a u Domu vojske, biće održan koncert grupe „Oganj“.

Tanja Stojević, direktorka Narodnog univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << koji stoji iza ove gradske manifestacije  koja se održava 24.godinu po redu kaže da je ove godine program raznovrstan i bogat, ali u znaku dece.

Drugog dana manifestacije , takođe u galeriji , biće održano književno veče i promocija knjige „Ljubav to si ti“, na kojoj će govoriti Valentina Zlatanović-Marković, autorka, prof. Veselinka Stojković, recenzent i prof. dr Irena Arsić, urednica.

U petak 24. januara biće organizovana Prodajna izložba radova nastalih u okviru Dečje kreativne radionice „Svetosavska nedelja“ i otvorena izložba likovnih radova učenika. U sali Doma vojske Srbije biće dodeljene nagrade najboljim recitatorima, likovnim i literarnim radovima, a planirana je i promocija  lista „Srećni dani“.

U subotu 25. januara, u Sali Doma vosjke, biće održan koncert Trio gitara „Balkanske žice“, dok će u nedelju 26. januara biti održana Duhovna akademija pravoslavne Eparhije vranjske, na kojoj će govoriti prof. dr Goran Maksimović, dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu. U programu će nastupiti Hor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ i glumci Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja.  Poslednjeg dana manifestacije, u ponedeljak 27. januara, u Sabornom hramu Svete Trojice biće obavljeno rezanje slavskog kolača i organizovana proslava Dana Svetog Save u školama. Takođe, u hotelu Vranje,  biće organizovan i tradicionalni „Bal prosvetnih radnika“.

I ove godine Svetosavska priznanja koja sadrže i novčani deo nagrade, dobiće najbolja obrazovna ustanova, pojedinac, student i učenik.

Inače Vranje je prvi grad u Srbiji koji je započeo sa obeležavanjem Svetog Save, manifestacijom koja nosi naziv „Svetosavska nedelja“.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.