Stiže naša verzija Igre prestola: Pogledajte najavu za seriju Nemanjići! (video)

Izvor: Svet, 17.Apr.2017, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže naša verzija Igre prestola: Pogledajte najavu za seriju Nemanjići! (video)

Uveliko traje snimanje televizijske serije “Nemanjići – rađanje kraljevine” u kojem će se pojaviti najveća imena naše glumačke scene.
Serija će se prikazivati na RTS-u, a snimanje se ovija u okolini manastira Studenica i Crkve svetog Petra i Pavla u Novom Pazaru.
Početak emitovanja prve epizode planiran je za kraj godine u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog. Serija će imati 12 epizoda.
U ulozi Stefana Prvovenčanog pojaviće se Vojin >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Ćetković, Stefana Nemanju će glumiti Mladen Nelević, uloga Svetog Save poverena je Draganu Mićanoviću, a Vukana Nemanjića će igrati Nebojša Glogovac. Od ostalih glumaca koji se pojavljuju u projektu, tu su i Nada Šargin, Sloboda Mićalović, Miodrag Miki Krstović, Goran Sultanović.
U ovoj seriji imaćemo priliku da vidimo turbulencije u srpskoj državi krajem 12. i početkom 13. veka, u vreme koje je prethodilo ustoličenju dinastije Nemanjića, dok važan deo predstavlja manastir Hilandar na Svetoj gori.
Seriju je režirao Marko Marinković, a scenario je napisao Gordan Mihić.

svet.rsata images

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Pogledajte prvi trejler za seriju ‘Nemanjići’ (VIDEO)

Izvor: Tracara.com, 17.Apr.2017

(foto: Screenshot) Već nekoliko meseci unazad dosta se spekuliše o seriji Nemanjići, koja će se baviti najsvetlijim dobom srpske istorije, odnosno vladarskom porodicom koja je postavila temelje naše države. Sudeći po popularnosti filmova koji se bave značajnim istorijskim događajima, poput Boja...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.