Srbi osvojilidvorac Morsbrojh

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2017, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi "osvojili"dvorac Morsbrojh

Baš kao i pre nedelju dana nastavljena je saradnja dva naša kluba, "Svetog Save" iz Leverkuzena i folklornog ansambla Zora iz Ratingena, ovoga puta na Evropskoj svečanosti u dvorcu Morsbrojh.

Već godinama poslednje nedelje uoči letnjeg raspusta dvorac ugosti sve klubove stranaca iz Leverkuzena na proslavi koja se organizuje pod pokroviteljstvom Evropske unije, a u saradnji sa Integracionim savetom.

Naš >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << klub "Sveti Sava" je i ovoga puta imao svoj štand koji je bio veoma posećen, a na kojem su se prodavali isključivo proizvodi srpskog porekla.

U kulturnom delu kao i na prethodnoj manifestaciji, pošto još nemaju svoj folklor, pozvali su ansambl Zora iz Ratingena, sa kojim će od jesenji još više sarađivati.

Posle lepo izvedene koreografije zaigrali su zajedničko kolo, u koje su se uhvatili i Nemci, ali i drugi stranci, kao i naši zemljaci.

Nastup folklornog ansambla i goste u ime našeg kluba pozdravila je Dragica Stojanović, srpski predstavnik u Integracionom savetu.

Lepo vreme privuklo je i veliki broj gostiju, kroz baštu dvorca Morsbrojh prošlo je 3.000-4.000 gostiju.

Svi štandovi su bili dobro posećeni, a naš posebno.

Pred gostima su zaigrali grčki i ruski folkloraši i predstavnici Šri Lanke, a ostali klubovi stranaca su imali samo štandove za prodaju hrane i pića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.