Slatkiši ostali nepodeljeni

Izvor: Vesti-online.com, 16.Sep.2014, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slatkiši ostali nepodeljeni

U hramu Svetog Save u Hanoveru svštenik Milan Pejić u subotu je služio moleban za uspeh u novoj školskoj godini. Pored manjeg broja đaka starijeg uzrasta i nekoliko studenata, "najvažniji" su bili prvačići, njih osam koji su ozbiljnih lica slušali molitvu.

Upoznavanje: Prota Milan sa prvačićima

 

- Neka vas Bog blagoslovi da u novoj školskoj godini, ovde u crkvi i školi, naučite >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sve ono što će vam u životu biti potrebno. Bog će vam pomoći, ali ćete sami morati da učite i da postignete da budete ponos svojih roditelja, učitelja i nas ovde u crkvi - rekao je između ostalog sveštenik obraćajući se deci.

Posle besede, proti Milanu su se predstavili Milena, Kristina, Noa, Ilija, Mina, Paula, Siniša i Aleksandar. Sveštenik je svakom pojedinačno čestitao, a zatim ih je pojedinačno i blagoslovio. Prvi ispit su položili jer su pre celivanja ikone svi znali da se prekrste.

  Učiteljice Brankica, Marija, Olivera i Svetlana

 

Vrhunac svečanosti bio je podela fišeka sa slatkišima.

- Slatkiša imamo i viška. Očekivali smo više prvaka - primetio je otac Milan pokazujući na hrpu nepodeljenih slatkiša.

Raspored časova, podela u grupe i dogovori održaće se u subotu, a sveštenik Pejić se nada da će doći još novih prvačića i da će i višak slatkiša biti podeljen.

Novim đacima obradovale bi se i učiteljice Svetlana Bojić (srpski), Brankica Ot (kurs za srpski), Olivera Đ. Tomanoski (veronauka), Marija Arsić (predškolska grupa) i Jelena Agbaba-Milosavljević (pevanje).

 

Kontakt

Srpska škola pri crkvi u Hanoveru jedino je mesto na kome u Donjoj Saksoniji može da se uči srpski jezik, a osim srpskog, veronauke i pevanja, uči se i folklor. Nastava se održava subotom.

Roditelji koji žele decu da upišu u školu mogu da to učinu subotom i nedeljom u hramu, a mogu da se prijave i na telefon 0511 394 19 24 ili mobilni sveštenika Milana Pejića 0173 232 09 92.

 
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.