Renovirana Osnovna škola Sveti Sava u Vrčinu

Izvor: Glas javnosti, 14.Avg.2012, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renovirana Osnovna škola Sveti Sava u Vrčinu

BEOGRAD - Uslovi za rad i učenje u OŠ „Sveti Sava” u Vrčinu biće znatno bolji od ove školske godine zahvaljujući adaptaciji i sanaciji koju finansira grad Beograd.

Školu, u kojoj se izvode završni radovi rekonstrukcije fasade i krova, ulaznog dela iz dvorišta za učenike, fasadne stolarije, trotoara i kišne kanalizacije, danas je obišla i gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Ljiljana Jovčić.

– Trećeg septembra grad Beograd će dobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << novu i savremenu školu u Višnjičkoj banji u kojoj će boraviti 650 učenika, ali pri tome ne zaboravljamo ni one škole koje su stare više decenija i u koje je neophodno uložiti sredstva i proširiti njihove kapacitete kako bi sva deca imala iste uslove za rad. Sanacijom, adaptacijom i uređenjem fasade u ovoj školi stvoreni su uslovi da krenemo u sledeću fazu, koja podrazumeva sređivanje i opremanje učioničkog prostora – istakla je Jovčićeva i podsetila da je grad Beograd u prethodne četiri godine kontinuirano ulagao sredstva u izgradnju, sanaciju i opremanje školskih objekata na teritoriji opštine Grocka, među kojima su novosagrađena škola „Miloje Vasić”, ali i Srednja škola u Grockoj, koju pohađa veliki broj učenika sa ove opštine.

Prema rečima Dobrice Sinđelića, direktora OŠ „Sveti Sava”, 2008. godine završeno je uređenje i opremanje fiskulturne sale, dok je sadašnjim uređenjem dvorišta povećana bezbednost dece, koja odmore više neće provoditi na ulici ispred škole.

– Budući to da je trpezarija ranijih godina bila vlažna, bilo nam je važno da se uradi kišna drenaža i kanalizacija. Svi dodasašnji radovi su kvalitetno urađeni, naročito termoizolacija i fasada koja je našoj školi vratila stari sjaj – rekao je direktor.

Gradska sekretarka takođe je podsetila da će do početka ove školske godine biti završeni i radovi u Osnovnoj  školi „Svetozar Miletić” u Zemunu, koja će adaptacijom i rekonstrukcijom potkrovlja dobiti nove kabinete.

– U toku je i završetak obimnih radova na dogradnji i rekonstrukciji OŠ „Vasa Pelagić” u Ovči, gde su stvoreni uslovi za boravak 523 osnovca. Škola u Ovči, koja je izdvojeno odeljenje škole u Kotežu, ima 19 učionica, fiskulturnu salu sa pratećim prostorijama, uređeno dvorište sa zelenilom, sportske terene i lift za učenike sa posebnim potrebama – dodala je Jovčićeva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.