Puštene u rad beogradske česme i fontane

Izvor: Blic, 07.Apr.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puštene u rad beogradske česme i fontane

Na platou ispred Hrama svetog Save danas je održan prvi koncert u okviru manifestacije "April u Beogradu", kojim je obeleženo puštanje u rad beogradskih fontana i česama.

Gradski sekretar za komunalno-stambene poslove, Predrag Petrović, istakao je da su gradske komunalne službe uložile veliki trud kako bi uredile fontane, česme i parkove posle duge i teške zime.

- U aprilu će biti otvoreno nekoliko novih i renoviranih parkova, biće puštene u rad 32 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fonatane, za nekoliko nedelja pustićemo i 33. novu fontanu ispred zgrade Glavne poste, kao i "Aleksandrovu česmu" u Košutnjaku - rekao Petrović.

Prema njegovim rečima, do kraja godine u rad će biti puštena i "pomalo zaboravljena i zapuštena" fontana ispred Muzeja "25. maj".

- Da bi sva ta lepa mesta dobila smisao potrebno je da ih ožive ljudi, tako da ćemo nekim od tih mesta organizovati sportske, umetničke, muižicke, plesne svečanosti, a na Adi Ciganliji i "Park nauke" - kazao je Petrović.

Beograd ima 117 česama i 32 fontane koje su u nadležnosti JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", a najviše fontana, njih 13, nalazi se u opštini Stari grad.

Na današnjem koncertu nastupili su Dečji hor "Čarolija" i učesnica šoua "Ja imam talenat", Bojana Stamenov.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.