Prijem povodom školske slave

Izvor: Politika, 27.Jan.2012, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem povodom školske slave

Tradicionalni prijem povodom školske slave Sveti Sava upriličen je u Svečanoj sali Starog dvora za direktore svih beogradskih osnovnih, srednjih, muzičkih škola i škola za učenike sa smetnjama u razvoju, ali i saradnike i poslovne partnere Sekretarijata za obrazovanje i predstavnike crkve.

Goste su dočekali Dragan Đilas, gradonačelnik, Žarko Obradović, ministar prosvete i nauke, i Aleksandar Antić, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Skupštine grada.

Gradonačelnik je čestitao školsku slavu učenicima i prosvetnim radnicima i zahvalio svima koji rade i doprinose prosvetnom sistemu Srbije, ulažu veliki trud i bore se sa izazovima koje nosi odrastanje današnje dece.

– Trudimo se da koliko možemo uložimo u obrazovanje. Ponosni smo na izgradnju šest novih osnovnih škola, uredili smo Zemunsku i Matematičku gimnaziju... Podržali smo ideju da se svim učenicima obezbede besplatni udžbenici, a sledeće godine će ih čekati ormarići u školama i prilika da jedan komplet knjiga nose kući, a drugi koriste na nastavi i tako zaborave na teške torbe – istakao je Đilas i objasnio da ova akcija, realizovana sa Ministarstvom prosvete i nauke, ima i cilj da nauči decu da čuvaju vredne stvari.  

Gradonačelnik je zahvalio i ministru Obradoviću na razumevanju koje je imao za gradske projekte prethodnih godina i ukazao da je ova saradnja dobar primer kako zajedno mnogo toga može da se uradi.  

Školska slava obeležava se na dan slave prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja Svetog Save, koji je pre osam vekova utemeljio Srpsku pravoslavnu crkvu i njeno školstvo.

LJ. P.

objavljeno: 27.01.2012.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Opštine dr Živorad Smiljanić čestitao Školsku slavu Sveti Sava

Izvor: 025info.rs, 27.Jan.2012

Na konferenciji za novinara, koja je održana danas u Plavoj sali opštinskog administrativnog zdanja, dr Živorad Smiljanić je učenicima, nastavnicima i profesorima škola Opštine Apatin čestitao Školsku slavu Sveti Sava

Nastavak na 025info.rs...

Svetosavske nagrade mladim talentima

Izvor: RTS, 27.Jan.2012

Tradicionalno na Savindan, Fond za podsticanje razvoja mladih talenata u Kruševcu nagrađuje najbolje učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola. Kompletom knjiga i posterima sa njihovim fotografijama, nagrađeno je dvadeset sedmoro najboljih učenika sa teritorije grada. ..Najbolji učenici...

Nastavak na RTS...

Svetosavske nagrade najzaslužnijim za unapređenje obrazovanja

Izvor: Danas, 27.Jan.2012

Svečanostima i priredbama u osnovnim i srednjim školama u Srbiji juče je obeležena školska slava Sveti Sava, a ministar prosvete i nauke Žarko Obradović uručio je tradicionalne Svetosavske nagrade pojedincima i ustanovama, koji su u 2011. godini doprineli razvoju i unapređenju obrazovanja u...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.