Poštovao ga je ceo Holivud: Preminuo legendarni srpski kaskader Dragan Stanojević

Izvor: BKTV News, 24.Maj.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poštovao ga je ceo Holivud: Preminuo legendarni srpski kaskader Dragan Stanojević

Dragan Stanojević, legendarni srpski kaskader, koji se pojavio u više od 500 filmova i televizijskih serija, preminuo je u 76. godini u bolnici „Sveti Sava“ u Beogradu nakon kraće bolesti.

Legendarni srpski kaskader poznatiji kao Bata Kameni, ostaće upamćen ne samo po svom kaskaderskom poslu, vec i po mnogobrojnim epizodnim ulogama. Osnovnu školu završio je u Beogradu, gde je kasnije izučio automehanicarski >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << zanat.

Prekretnicu u njegovom životu predstavljala je prijava na konkursu za kaskadere u filmu "Dugi brodovi". Posle toga je snimao film za filmom. Stanojevića su iz milošte i zbog posla kojim se bavio ubrzo prozvali Bata Kameni.

Legenda srpske i jugoslovenske kinematografije ostvario je karijeru dugu više od četiri decenije.

Preminuo Rodžer Mur! (FOTO)

Impresivan broj od više od 500 filmova u kojima je učestvovao, što kao kaskader što kao epizodni glumac, omogućio mu je da se upozna sa domaćim i stranim velikanima filmske umetnosti.

Verovatno ne postoji nijedan poznati domaći glumac ili režiser da nije radio sa Batom Kamenim, a od stranih je saradivao sa Džonom Hjustonom, Klintom Istvudom, Li Marvinom, Andželikom Hjuston, Ričardom Bartonom, Savinom Geršak, Entonom Edvards, Kirk Daglasom i mnogim drugim.

Od brojnih priznanja koje je dobio ističu se nagrada za životno delo na Filmskom festivalu u Nišu i plaketa za izuzetan doprinos jugoslovenskom filmu Jugoslovenske kinoteke.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Umro kaskader Dragan Stanojević - Bata Kameni

Izvor: B92, 24.Maj.2017

Legendarni srpski kaskader Dragan Stanojević, poznatiji kao Bata Kameni, preminuo je u Beogradu u 76. godini, javio je RTS. Dragan Stanojević, koji se pojavio u više od 500 filmova i televizijskih serija, umro je bolnici “Sveti Sava” u Beogradu nakon kraće bolesti...Ostaće upamćen, ne samo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.