Pop Zlatić hteo da sekirom deli pravdu

Izvor: Blic, 04.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pop Zlatić hteo da sekirom deli pravdu

GORNJI MILANOVAC - Posle incidenta koji se dogodio na svetosavskom ručku u podrudničkom selu Šilopaj, kada ga je, kako je tvrdio sveštenik Vlastimir Zlatić, napao i pretukao Dragan Bojović zvani Cumpa iz susednog sela Mutanj, oglasio se i optuženi Bojović, koji je posle incidenta uz uvrede i psovke odbio da da izjavu novinarima.



- Kada su me novinari zvali, mislio sam da me neko iz sela provocira. Ono što je sveštenik Zlatić izjavio nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << veze sa istinom jer je on mene provocirao unoseći mi se u lice prigovarajući zbog polomljenih čaša za vreme proslave. Polio me je vinom, a onda udario iznad oka. Tada mi je pukao film. Odgurnuo sam ga i šutnuo u noge, posle čega su nas razdvojili. Nakon desetak minuta vratio se sa sekirom u ruci, ali su ga na sreću meštani sprečili da uđe u salu. A da nije bio u mantiji, kako je rekao novinarima, imam i svedoka - tvrdi Dragan Bojović.

Zamerke na rad i ponašanje sveštenika Zlatića ima i predsednik MZ Šilopaj, koji tvrdi da pop preskupo naplaćuje opela, da ništa ne radi kako bi se prepokrila crkva, dok deo meštana tvrdi da se ne zna za šta je utrošeno 200.000 dinara koje je opština dala iz budžeta.

Deo meštana Šilopaja i Mutnja takođe tvrdi da je sveštenik Zlatić u zavadi sa pola sela i da će peticijom tražiti od vladike da Zlatić bude premešten iz njihovog sela.

- Odavno smo nezadovoljni popom koji ne govori sa pola sela, a ovo mu nije prvi put da se potuče - kaže Rajo Jakovljević iz Mutnja.

Tvrdnje Dragana Bojovića i dela žitelja Šilopaja i Mutnja ponovo je demantovao sveštenik Vlastimir Zlatić koji tvrdi da ništa od navedenog nije istina i da će sve to dokazati pred zemaljskim i nebeskim sudom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.