Pomoć iz Brisela stigla u Šamac

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2014, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć iz Brisela stigla u Šamac

Nedavno je u Šamac, u Republici Srpskoj, stigao šleper humanitarne pomoći, koja se sastoji u hrani, sredstvima za higijenu i garderobi, a koji su uputili parohijani parohije Svetog Save iz Brisela.

Šleper iz Belgije na granici

 

Ovu humanitarnu pomoć primili su Crveni Krst, Kolo srpskih sestara i Srpska pravoslavna parohija u Šamcu. Sa blagoslovom episkopa zapadnoevropskog Luke iz Pariza, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << doček kamiona u Šamcu i uručenje humanitarne pomoći, obavio je paroh briselski Jakov Marković, protojerej-stavrofor, uz prisustvo porodice Spasoja Spase Milivojevića iz Antverpena i Milana Stankovića iz Brisela.

Ova poseta prote Jakova Šamcu i Republici Srpskoj, na Petrovdan krunisana je njegovim sasluženjem u osvećenju temelja i krstova hrama Svetih apostola u Grbavici kod Brčkog, koju je obavio Vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom.

Svim parohijanima i ljudima dobre volje koji su učestvovali u ovoj humanoj akciji, paroh briselski prota Jakov, sa đakonom Dušanom i parohijskim savetom se zahvaljuje, i ujedno putem "Vesti" prenosi srdačne pozdrave "braće i sestara iz Republike Srpske", i želju "da nikad ne zaboravimo ko smo i kome pripadamo"!

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.