Pogledajte drvo ljubavi uz reku Studenicu

Izvor: Blic, 09.Avg.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte drvo ljubavi uz reku Studenicu

BEOGRAD - Najtiražniji porodični magazin “Blic nedelje” uveo je početkom maja meseca novu rubriku - čitaoci reporteri, na koju se odazvalo više desetina čitalaca sa veoma zanimljivim fotografskim radovima.

Evo nekih od najnovijih. Fotografije koje su pred vama nastale su istoga dana tokom savršenog bega od civilizacije i odlaska u šetnju na izvore duhovnosti.

Na desnoj obali reke Studenice, naša čitateljka-reporterka pronašla je i ovekovečila ovaj prirodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fenomen - drvo ljubavi.

Nedaleko odatle, ali na levoj obali Studenice, na 1.000 m nadmorske visine, nalazi se i isposnica Svetog Save, smeštena u krečnjačkim stenama.

Reka Studenica nastaje iznad Brusnika, od Crne reke i Studenca. Korito reke je delimično zasuto šljunkom, ali postoje izraziti brzaci i virovi.

Količina vode se kreće od 100 do 2.400 lit/sek, a za vreme izrazitih bujica se tok povećava za više od sto puta.

Širina reke se idući nizvodno, kreće od 3 do 14 m, a dubina varira od 30 do 120 cm, u virovima i do 3 m.

Temperatura vode u letnjem periodu u donjem delu Studenice se kreće čak do 22 stepena, ali je u pritokama koje protiču kroz šumu znatno niža.

Čitaoci-reporteri

Ovo su prve reportaže koje objavljujemo u rubrici "Čitaoci reporteri”. Svoje fotografije sa kratkom pričom, opisim gde su snimljene i vašim utiscima i zapažanjima možete nam slati na adresu: reporteri@ringier.rs.

Priloge ćemo objavljivati u "Panorami” i internet izdanju "Blica”. Fotografišite, napišite i - pošaljite. Redakcija će najzanimljivije fotografije uz kratak tekst objavljivati na stranama Blica nedelje. Budite i vi deo prve integrisane redakcije u regionu!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.