Peti Svetosavski bal za decu škole “Bubanj

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jan.2017, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peti Svetosavski bal za decu škole “Bubanj"

Svi koji žele da osete balsku atmosferu i pritom budu humani, i ove godine dobiće šansu za to na Svetosavskom balu, koji će biti održan u hotelu “New city” u subotu, 28. januara od 20 sati, a prikupljeni novac namenjen je za kupovinu kombija Specijalnoj školi “Bubanj”.

Muzika će biti kombinacija tradicionalnih plesova različitih zemalja, poput argentinskog tanga, engleskog i bečkog valcera, ali i operske arije. Program će upotpuniti folklorni ansambl >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << “Oro” i plesni klubovi “Trio art” i “Step”.

Da bi sve bilo u skladu sa temom, propisan je i način odevanja i podrazumeva večernje haljine i odela ili starogradsku nošnju ili paradnu uniformu. Ovo je jubilarni 5. put kako se bal organizuje, a ideja je potekla od arhitekte Hadži Ivana Redija.

Bal je otvoren za sve koji su spremni da onima kojima je pomoć potrebna pruže u granicama svojih mogućnosti. To je ideja vodilja ovih 5 godina koliko se bal održava. Još jedna poruka koju želimo da pošaljemo je da smo bolji zajedno, a to je ono što je srpski narod pratilo oduvek - kaže Redi.

Minimalna donacija je 2.000 dinara, ali organizatori naglašavaju da bi i veći iznos mnogo značio. Novac se uplaćuje na žiro račun Specijalne škole sa domom učenika “Bubanj” u Nišu, broj 840-5966760-34, sa naznakom “Dobrotvorni prilog za peti Svetosavski bal”.

Kupovinom kombi vozila mnogo ćemo olakšati dolazak dece u školu i njihov povratak. Od velikog je značaja jer imamo decu sa velikim problemima i gradski prevoz nije pogodan za prevoz dece sa motoričkim i drugim smetnjama. Biće veliko zadovoljstvo da rešimo taj problem zajednički - kaže direktorka škole “Bubanj” Snežana Čarapić.

Svake godine pomoć je išla različitim ustanovama, a 2016. je kupljen aparat za ergometriju Klinici za kardiovaskularne bolesti Niš i saniran je krov prostorija Udruženja građana za razvoj obrazovne i socijalne inkluzije “Drugačiji zajedno” - dece sa Daunovim sindromom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.