Od zatvora do lažnih diploma

Izvor: Glas javnosti, 24.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od zatvora do lažnih diploma

GORNJI MILANOVAC - Demokratska stranka u Gornjem Milanovcu, koja je u koaliciji sa socijalistima na vlati u opštini, suočava se ovih dana sa ozbiljnim problemima vezanim za njihova kadrovska rešenja u Ustanovi za fizičku kulturu i u OŠ „Sveti Sava“ u Gornjem Milanovcu, o čemu se naveliko govori.

Ministarstvo prosvete uvelo je pre nekoliko dana u OŠ „Sveti Sava“ privremene mere, što je prava retkost u ovakvim ustanovama, i smenilo dosadašnjeg direktora Srđana >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Ivanovića (DS) i kompletan školski odbor zbog, kako je objašnjeno u rešenju, „neodgovornosti rukovodstva i višegodišnjih propusta u radu“.

Povratak

Ovakav potez Ministarstva za prosvetu, zapravo, rezultat je reakcije javnosti zbog toga što je na čelu škole i dalje bio Srđan Ivanović, kadar DS-a, koji je prethodnih godina dva puta bio osuđivan na uslovne kazne, a osuđen je i na tri meseca zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja u finansijskom poslovanju, ali se, nakon što je izdržao kaznu, ili deo kazne, iz zatvora vratio u direktorsku fotelju, a školski odbor je odbio da ga smeni, što je izazvalo negodovanje u javnosti, a zatim i reakciju Ministarstva za prosvetu. U međuvremenu, prema tvrdnji Mihajla Vučetića (DS), predsednika SO Gornji Milanovac, Srđan Ivanović podneo je ostavku na mesto direktora škole i to, po njegovoj izjavi, pre nego što je stiglo rešenje iz Ministarstva za prosvetu.

Neopozivu ostavku na mesto v. d. direktora Ustanove za fizičku kulturu podneo je i Aleksandar Simić (DS) iz zdravstvenih razloga, kako je naveo u ostavci, a nakon podnošenja ostavke više se nije pojavio na radnom mestu.

Zdravstveni razlozi

Međutim, iza „zdravstvenih razloga“ stoji ozbiljna sumnja u verodostojnost fakultetske diplome koju je, navodno, stekao na Fakultetu za fizičku kulturu na Palama, a informaciju o ovome preneli su i sarajevski mediji. Tim povodom, redakciju sarajevskih Nezavisnih novina posetio je Aleksandar Simić i, kako nam je u toj redakciji potvđeno, „izjavio je da nikad nije studirao na Fakultetu za fizičku kulturu na Palama. Naveo je kako je tri godine studirao na fakultetu za fizičku kulturu u Beogradu, ne precizirajući da li ga je ikada završio. Tvrdi kako su optužbe da ima falsifikovanu diplomu fakulteta na Palama lažne, kao i da je ostavku na mesto direktora Ustanove za fizičku kulturu u Gornjem Milanovcu podneo zbog sumnji njegovih kolega u validnost diplome i nije želeo da komentariše sumnje svojih kolega“.

Mihajlo Vučetić, predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac, ne vidi u ostavkama nikakav problem jer su one, po njemu, lični čin svakog pojedinca.

- Koliko je meni poznato, Ivanović i Simić su podneli ostavke i o tome se ne raspravlja, a na našim partijskim organima o tome još uvek nismo raspravljali. Što se tiče Simića, on je podneo neopozivu ostavku i naveo da je njegova diploma u redu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.