Od hladnoće umrlo troje

Izvor: Blic, 30.Jan.2012, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od hladnoće umrlo troje

Nezapamćeni snežni nanosi i niske temperature ovog vikenda odnele su dva života, dok se za jednom osobom traga već peti dan. Nezapamćeni sneg širom Srbije odneo je i prvu žrtvu

Miroslav Petronić Beli (51), sekretar Osnovne škole "Ilija Birčanin” na Stavama, pronađen je mrtav na oko 300 metara od svoje kuće u selu Bobovo na obroncima Medvednika. On je preminuo usled smrzavanja kada se pre tri večeri vraćao sa Svetosavske zabave u školi.

Petronić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se zaglavio u snegu visokom oko jednog metra u koji je upao pokušavši sa očišćenog kolovoza da do svoje kuće dođe prečicom preko livade. On je živeo sam, a komšije je uzbunila njegova sestra iz Valjeva pošto joj se nije javljao na telefonske pozive.

U 14 opština Srbije vanredno stanje

U gornjomilanovačkom selu Mutnju, podno Rudnika, u petak uveče je pod snežnim nametima u dvorištu svoje kuće pronađen mrtav Radenko Miletić. Starca je pronašao njegov sin Dragan, koji je iz Gornjeg Milanovca doputovao u selo, pošto je tri dana zbog kvara na dalekovodu telefonom bezuspešno pokušavao da stupi u kontakt sa ocem.

Iako se još uvek ne može sa sigurnošću tvrditi kada je Mandić preminuo, prema rečima lekara mrtvozornika, gotovo da je izvesno da je smrt nastupila kao posledica infarkta, budući da je Radenko bio dugogodišnji srčani bolesnik.

- Tek kada je mehanizacija u petak raščistila put do Mutnja, brat od strica i ja smo krenuli ka porodičnoj kući. Imao sam neki loš predosećaj, ali ni sanjao nisam da ću videti oca kako leži u dvorištu zatrpan snegom. S obzirom na to da smo ga pronašli kod pomoćne kapije, u blizini štale, pretpostavljam da je krenuo da nahrani stoku i da ga je tu presekao infarkt.

I da nije na licu mesta ostao mrtav, sasvim sigurno bi se smrzao na onakvoj hladnoći. Tuga jedna, a u utorak je bio u Milanovcu da uzme novu količinu lekova - priča Dragan Miletić i objašnjava da je njegov otac poslednjih nekoliko dana bio sam u kući jer mu se majka nalazi u gornjomilanovačkoj bolnici.

Policija i meštani u Medveđi već četiri dana bezuspešno tragaju za starcem Radosavom Perovićem (79) iz sela Vrapce, za kog se strahuje da se usled nevremena izgubio i smrznuo u snegu. Perović je poslednji put viđen u vojnoj bazi u Vrapcu 23. januara između 15 i 16 sati.

- Bio je u bazi da uzme hleb i odatle krenuo kući udaljenoj tri-četiri kilometra. Tražimo ga danima. Ali ni traga ni glasa od njega. Pretpostavljamo da se negde usput smrznuo - rekao je Slobodan Drašković, predsednik opštine Medveđa.

Prema njegovim rečima, ekipe sa dva buldožera juče ujutro su pokušavale da probiju put do kuće Perovića, odakle stižu telefonski pozivi za pomoć od njegove bolesne žene.

- Čisti se oprezno jer se nadamo da ćemo negde usput otkriti njegovo telo, ali ne verujem da ćemo do večeras stići do kuće Perovića jer su negde smetovi visoki i do tri metra - rekao je Drašković.

Povezane vesti: Sneg dočekali pod šatorima

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUMUNI I BUGARI ZAVEJANI DO GUŠE!

Izvor: Kurir, 30.Jan.2012

BUKUREŠT, SOFIJA - Kolaps! Nezapamćena snežna mećava odnela je do sada četiri života u Rumuniji i jedan u Bugarskoj. Veliki nanosi snega i led paralisali su puteve, luke su zatvorene, a avioni su prizemljeni na smrznutim pistama...BUKUREŠT, SOFIJA - Kolaps!..Nezapamćena snežna mećava odnela...

Nastavak na Kurir...

Zima odnela 25 života u I. Evropi

Izvor: B92, 30.Jan.2012

Varšava, Prag.. -- Sneg i niske temperature, koje su poslednjih dana zahvatile istočnu Evropu, odnele su dosad najmanje 20 života...Policija u Poljskoj je saopštilo da se 10 ljudi smrzlo tokom vikenda kada se temperatura spustila do 27 stepeni ispod nule. Ova je inače jedna od najhladnijih zima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.