Novi protest Udruženja stanara i istrajavanje u zahtevima

Izvor: JužneVesti.com, 24.Feb.2016, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protest Udruženja stanara i istrajavanje u zahtevima

Nišlije koje su nezadovoljne politikom gradskih vlasti, kao i cenama i uslovima grejanja, mogu se pridružiti niškom Udruženju stanara koje sutra 25. februara u 17 sati nastavlja sa mirnim protestnim šetnjama od Parka Svetog Save do Gradske kuće.

Nezadovoljni građani su pozvani da, nakon okupljanja na platou pozornice u “parkiću”, krenu Sremskom ulicom, Bulevarom Zorana Đinđića do centra i Gradske kuće.

Tu će, prema najavama, pozvati gradsku vlast, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << gradonačelnika i njegovog zamenika, na odgovornost za “lopovluk i nedomaćinsko poslovanje” u javnim preduzećima, kao i “javašluk i haos” u vlasti.

Ova havarija je izazvala ogromne gubitke koje oni sada pokušavaju da svale na leđa građana. Takođe, zbog problema sa grejanjem smo prvenstveno tražili smenu menadžmenta Toplane, ali nakon što je izveštaj DRI ukazao na katastrofalnu situaciju generalno, zahtevamo smenu svih direktora javnih komunalnih preduzeća - kaže Kostić.

Podsetimo, stanari u Nišu počeli su da se okupljaju polovinom marta prošle godine nezadovoljni cenom i uslugom grejanja.

Prvo su protestovali zbog Toplane, da bi na kraju za sve Nišlije uspeli da izbore bolje uslove i nižu cenu grejanja i svoje delovanje proširili i na “Parking servis” i JKP “Naisus”.

Održano je nekoliko protesta na niškim ulicama, od kojih je poslednji u nizu bio sredinom januara, a u toku zime su održavali i tribine.

Na poslednjoj su odlučili da neće izlaziti na predstojeće izbore, jer smatraju da će kao vanpartijsko udruženje "više dobrih stvari postići kroz proteste".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.