Nova generacija poziva na druženje

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2014, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova generacija poziva na druženje

Srpski klub Nova generacije iz Šorndorfa organizuje danas u 18.00 (Tannbach Halle, Freiburgstr. 85) veliku godišnju proslavu uz folklorni spektakl i druženje pre svega mladih.

Domaćini: Ansambl nove generacije

 

Na manifestaciji će se pored domaćina na bini predstaviti i gosti iz Švebiš-Gminda (SKC "Njegoš-Tesla") Gepingena KUD "Brankovo kolo" i klub "Sveti Sava"), Štutgarta (Dukati), >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Raštata (SKC "Vuk St. Karadžić"), kao i iz švajcarskog Roršaha (takođe "Vuk Karadžić"). Svoje znanje srpskog jezika pokazaće učenici Dopunske škole, a prisutne će zabavljati Šmeki bend.

Manifestacija će se održati pod pokroviteljstvom dnevnog lista "Vesti". Inače, ovo mlado društvo i po godinama članova i po godinama postojanja je za kratko vreme okupilo veliki broj članova, ostvarilo vredne i zavidne uspehe na polju folklora. Iz godine u godinu se formiraju nove sekcije u klubu. Društvo ima odličnu saradnju sa mnogim srpskim udruženjima ne samo u Baden-Virtembergu, već i u ostalim nemačkim pokrajinama i okolnim zemljama, kao i saradnju sa srpskim klubovima u Srbiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.