Nadigravanje kod Svetosavaca

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadigravanje kod Svetosavaca

U subotu je Srpski kulturni centar "Sveti Sava" iz Augzburga organizovao folklorno druženje i nadigravanje svojih članova sa gostima članovima SKUD-a Dunav iz austrijskog grada Braunau i SK "Sveti Sava" iz Ingolštata. Za posetioce u klupskim prostorijama domaćina bio je to pravi doživljaj ispunjen nadigravanjem u kolu srpske dece i omladine u dijaspori iz ova tri grada.

Pre pojedinačnog nastupa folkloraša >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tri društva, goste i prisutne pozdravila je Ljiljana Trkulja, član rukovodstva, poželevši lepo druženje, nove susrete i folklorno nadigravanje članova ovih naših društava.

  Igrači oduševili brojnu publiku

Članovi folklora tri naša društva

Posetioci su uživali u folkloru

Predsednici: Petar Anđelić, Miroslav Krstić i Miodrag Marjanović

Vodila program: Ljiljana Trkulja

Prvi javni nastup: Lazar Đukić

Program je otvorila mlađa grupa igrača domaćina SKC "Sveti Sava", a tokom večeri nastupili su igrači folklornog ansambla Svilen konac iz SK "Sveti Sava" Ingolštat, zatim članovi Dunava iz Braunaua. Svako od društava oduševilo je goste na ovom druženje, ali i ostale učesnike folklornog druženja. Bilo je to pravo prijateljsko druženje i nadigravanje u kome je svako od društava nastojalo da pokaže ono najbolje što zna, iako nije bilo klasičnog takmičenja i rangiranja.

 

Dogovor "trojke"

Bila je ovo dobra prilika za dogovor tri predsednika ovih društava: domaćina Miroslava Krstića, Petra Anđelića iz Ingolštata i Miodraga Marjanovića iz Braunaua o daljoj saradnji i međusobnim posetama.

Publika je oduševljeno nagradila aplauzom svaki nastup igrača i time podržala njihov rad, pogotovo koreografa i umetničkih rukovodilaca. Pre zabavnog dela programa, publici se predstavio Lazar Đukić (11) iz Augzburga, koji je na harmonici odsvirao jedno kolo. To je bio njegov prvi javni nastup posle nekoliko meseci učenja sviranja na harmonici. Dečak je dobio gromoglasan aplauz i podršku svih prisutnih na druženju.Uz bogatu trpezu, muziku, pesmu i igru nastavljeno je druženje domaćina i gostiju.    

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.