LOV NA POKEMONE Desetine Beograđana krenulo u potragu od Hrama Svetog Save

Izvor: Blic, 16.Jul.2016, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOV NA POKEMONE Desetine Beograđana krenulo u potragu od Hrama Svetog Save

Igrica "Pokemon Go" okupila je danas u 15 sati ispred Hrama Svetog Save pedesetak sugrađana, koji su udruženim snagama krenuli u potragu za Pokemonima po Beogradu.

"Pokemon Go" je interaktivna igrica, koja se pre tri - četiri dana pojavila i u Srbiji. Napravljena je pre dve nedelje, a sada je i kod nas okupila verne igrače, koji su se podsetili detinjstva i omiljenog crtaća. Najviše se okupilo omladine, ali i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << roditelja koji su u potragu krenuli sa decom.

- Ovo mi je najveće uzbuđenje otkad sam imala sedam, osam godina, to je nešto što volim i osećam se kao lik iz crtaća. Kada nađem ređeg pokemona, to su takvi izlivi emocija da ne mogu da vam opišem - priča sa ushićenjem učenica srednje škole, Ognjena R.

Među omladinom ima i starijih koji su došli sa decom u lov.

- Počela sam da igram igricu sinoć zbog sina, a jedini razlog je to što previše vremena provodi za kompjuterom, pogotovo sad na raspustu. I meni se igrica dopala, a i šetnje nikad dosta - kaže Nataša (45) sa Labudovog brda, koja je od sinoć u lov na Pokemone krenula sa sinom Reljom (11).

Pokemon Go je igrica zbog koje ljudi moraju da izađu iz svojih domova i upute se u potragu Pokemona, čije su lokacije obeležene na mapi.

- Pokemoni mogu biti po celom gradu, a najviše ih ima u centru, ali čak ni tu nisu na vidljivijim mestima kao što je Trg republike, nego i tu moramo dublje da gledamo da bismo ih pronašli. Kada smo u blizini Pokemona, telefon zavibrira i stigne nam obaveštenje, mi tada bacamo poke loptu, uhvatimo ga i nastavljamo dalje sa potragom - kaze učenica gimnazije Helena (15), koja je za sada skupila oko 20 Pokemona.

Ona objašnjava da se nakon toga u igrici skupljaju poeni, a svoje nove "ljubimce" možete trenirati u poke centru kako bi napredovali.

Boban Mandic (19) je uz ovu igricu prešao 11 kilometara. On kaže da mu je od malena uz crtaće bila želja da i on hvata pokemona, a sad je napokon mogao da pusti mašti na volju. On je sakupio oko 30 pokemona, i ne namerava da se zaustavi.

Nažalost, server za igricu nije radio u vreme okupljanja, ali su igrači više od sat vremena stajali okupljeni ispred Hrama Svetog Save, gledajući u telefone u nadi da će igrica što pre proraditi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.