Izbor za najlepše pse i mačke, kao i udomljavanje ugroženih pasa u subotu u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 28.Sep.2021, 10:46

Izbor za najlepše pse i mačke, kao i udomljavanje ugroženih pasa u subotu u Nišu

U subotu, 2. oktobra, u parku Svetog Save vlasnici pasa i mačaka moći će da predstave svoje ljubimce koji će se takmičiti za najlepše u Nišu. Izložba će početi u 12 sati, a osim takmičenja zainteresovani posetioci imaće priliku da vide neke od spašenih pasa i pasa sa invaliditetom i možda udome neke od njih.

Kako bi podigli svest svojih sugrađana o problemu ugroženih i napuštenih pasa, kojima treba dom, volonteri su odlučili da ih na samom početku izložbe upoznaju sa Nišlijima.

Udruženje "Pit" iz Niša već dugi niz godina spašava ugrožene pse i mačke, bilo da su u pitanju povređene, zlostavljane ili napuštene životinje. Naša misija je da zajedno stvaramo okruženje u kome će se poštovati prava životinja - navode iz Udruženja.

Ističu da zakon Zakon o dobrobiti životinja jasno propisuje način na koji se treba odnositi ne samo prema svojim ljubimcima, već prema svim životinjama, te je i njihova ideja promocija odgovornog i humanog ophođenja prema životinjama.

Nakon revijalnog dela posvećenog najugroženijima, počinje takmičarski deo na kome će se birati najlepši psi i mačke u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Pet Happening Niš 2021

Izvor: NisCafe.com, 28.Sep.2021

Poštovane Nišlijke i Nišlije, ljubitelji i vlasnici mačaka i pasa,. U subotu, 2. oktobra od 12h, ponovo organizujemo našu tradicionalnu manifestaciju u vašem gradu – Royal Vet Pet Happening!. U saradnji sa Turističkom organizacijom Niša, u parku Svetog Save održaće se revijalna izložba pasa...

Nastavak na NisCafe.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.