Ivan Redi: Sreća je u davanju

Izvor: NiskeVesti.rs, 17.Jan.2016, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivan Redi: Sreća je u davanju

Svetosavlje, sabornost, dobročinstvo i građanski duh, sve će to oživeti na Svetosavskom dobrotvornom balu u Nišu, 30. januara u hotelu „Grand“. Prikupljena sredstva biće prosleđena udruženju „Drugačiji zajedno“ i niškoj Kardio-vaskularnoj klinici. Pokrovitelj bala je Dragan Antić, rektor niškog Univerziteta, a organizator Studentski kulturni centar, rekao je Niškim Vestima Ivan Redi koji je pre četiri godine pokrenuo ovaj bal.

„Bolji smo zajedno“ je slogan >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << pod kojim se već četvrtu godinu za redom održava Svetosavski dobrotvorni bal u Nišu. Osim da se u naš grad vrati zaboravljena građanska tradicija, ovaj bal ima i misiju da pomogne onima kojima je pomoć zaista potrebna. Do sada su pomoć dobili Mala domska zajednica u školi „Duško Radović“, specijalna škola „14. oktobar“ i Dečija klinika Kliničkog centra Niš.
Vrata hotela „Grand“ otvaraju se 30. januara u 18, a zvanični program bala počinje u 19 sati.
„Ja bih voleo da na balu vidim mnogo dragih ljudi, punu salu, da naše dobročinstvo nađe put do onih kojima je pomoć preko potrebna. Uvek unapred odredimo kome će ići sredstva. Ove godine to je Kardio-vaskularna klinika KC Niš za kupovinu aparata koji im je neophodan i udruženju građana „Drugačiji zajedno“ koji rade u teškim uslovima. Ja sam par puta bio u udruženju, tamo su deca sa posebnim potrebama. Oni sa mnogo ljubavi daju sebe, a uslovi u kojima rade su nemogući“ kazao je Redi.
Pokrovitelj bala je i ove godine rektor niškog Univerziteta Dragan Antić, a organizator Studentski kulturni centar .
„ Ja sam presrećan što su baš oni deo manifestacije. Počev od rektora Dragana Antića koji je od drugog bala pokazao razumevanje za ideju da se akademska zajednica uključi u manifestaciju, pa do direktora SKC-a, Miše Jovića koji svake godine dvostruko učestvuje. Kroz ansambl „Groš“ i kroz nastupe Akademskog hora SKC i ansambla „Oro“. Posebno naglašavam da je ansambl „Groš“ već četvrtu godinu za redom veliki dobročinitelj, jer uprkos poslovnim obavezama nastupa bezuslovno i ja im i ovom prilikom kažem „veliko hvala“, poručio je Redi.
Minimalni iznos koji treba uplatiti za učešće na balu je 2000 dinara i nije se menjao proteklih godina. Uplaćuje se na namenski žiro račun o čemu će javnost blagovremeno biti obaveštena.
„Dobročinstvo ne treba naglašavati, to je individualni čin i svako treba da da onoliko koliko može, a prilozi veći od mininamlne sume su svakako dobrodošli,“ naglasio je Ivan Redi.
Da podsetimo, učešće na Svetosavskom dobrotvornom balu podrazumeva i određeni način oblačenja. Za dame su to duge haljine, za gospodu svečana odela, kravate ili leptir mašine. Za predstavnike vojske to može biti i svečana, paradna uniforma.
„ Nadamo se da ćemo i ove godine okupiti ljude dobre volje, otvorena srca za druge. Da pomognemo, jer je najveća sreća u davanju. Bolji smo zajedno“, rekao je Niškim Vestima Ivan Redi, najavljujući 4. Svetosavski dobrotvorni bal.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.