Igrom čuvaju srpske korene

Izvor: Vesti-online.com, 15.Maj.2014, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igrom čuvaju srpske korene

Srpski kulturni klub "Sveti Sava" iz Altštetena organizovao je prošlog vikenda zabavu pod nazivom Veče igre u Rajnau sali u St. Margretenu u istočnoj Švajcarskoj. Za ovu priliku su u goste pozvali vršnjake: Izvor iz St. Galena i Kolo iz Nojhauzena, koji su naizmenično sa njihovim folklornim sekcijama izveli spletove srpski igara.

Srednji ansambl FMD Izvora iz St. Galena

 

Kulturno-umetnički program su otvorili klinci iz Altštetena igrama >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz Šumadije, autora Srđana Krstića, potom su nastupali srednji ansambl FMD Izvor sa igrama iz okoline Budžaka, u koreografiji Ljubomira - Mile Cujčina i FMD Kolo sa igrama iz Leskovca, koreografija Ace Pavlovića.

Domaćin je izveo igre iz Jesenice, koreografija Srđana Krstića. Posle toga je usledila podela zahvalnica gostujućim udruženjima i nastalo je narodno veselje. Dodajmo i to da je za ovu priliku stigao orkestar Džet-set.

  Srednji ansambl FMD Kolo iz Nojhauzena

KUD Sveti Sava iz Altštetena

Duško Markozić sa ćerkom Natašom

Sa zahvalnicama: Predstavnici KUD-ova

Familije Tomić, Jovanović, Petrović, Cvetanović, Ćorić i Vučković, gosti iz Nojhauzena

- Došli smo da bodrimo našu decu jer je lepo kada se naša tradicija prenosi sa kolena na koleno i ovde u dijaspori. Moja ćerka Nataša igra u Izvoru i pratim je na svim zabavama i dičim se time -izjavio je ponosni tata Duško Markozić rodom iz Ilove, a živi u St. Galenu.

- Lepo je kada se naša deca druže i zato se odazivamo svim društvima koja nas zovu da gostujemo na njihovim zabavama. Večeras smo gosti našim dragim domaćinima iz Altštetena i verujem da ćemo uskoro vratiti ovako lepo druženje i gostoprimstvo - kaže predsednik FMD Kolo Rajko Tomić iz Nojhauzena.

 

Hvala "Vestima"

- Zahvalio bih se svim gostima, a posebno našim dragim vršnjacima iz St. Galena i Nojhauzena što su došli i uveličali ovu našu zabavu i verujem da će se i ubuduće naša deca družiti uz igru i pesmu.

Zahvalan sam našim dobrovoljcima bez kojih realizacija ove zabave ne bi uspela, a to su konobari, vredna omladina u šanku i vredni personal u kuhinji.

Koristim priliku da se zahvalim i našim "Vestima", koje prate sve naše aktivnosti - izjavio je predsednik SKK "Sveti Sava" iz Altštetena Ljubiša Mirić, rodom iz Prizrena, a živi u Dipolsau.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.