Hrišćanska istina

Izvor: Glas javnosti, 08.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrišćanska istina

BEOGRAD - Ponoćnom arhijerejskom liturgijom koju je preksinoć služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa sveštenstvom počelo je božićno slavlje u Spomen - hramu Svetog Save na Vračaru. Jučerašnjim jutarnjim bogosluženjima nastavila se proslava praznika Rođenja Isusa Hrista u svim hramovima Srpske pravoslavne crkve. Božić se kao jedan od najvećih hrišćanskih praznika slavi tri dana.

Prvoj liturgiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u slavu praznika Rođenja Isusa Hrista prisustvovali su, pored mnogobrojnih vernika, predsednik Srbije Boris Tadić, ministar vera Bogoljub Šijaković, princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina.

Mitropolit Amfilohije je u božićnoj molitvi pomenuo sve koji se raduju Rođenju Hristovom i posebno srpski narod Kosova i Metohije.

- Uvek se vraćamo rođenju Bogomladenca jer se njegovim rođenjem potvrđuje svetinja života - kaže se u božićnoj poslanici.

Hristova istina je jedina prava istina.Nije mi jasno o kojoj hriscanskoj istini je ovde rec kad se dobro zna da ova crkva nema blage veze sa Hristom i Njegovim ucenjem.

Ali hajde de,nek bude kako oni kazu.

IZVINI NA KOJU CRKVU TI TO MISLIS???

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.