Gora Preobraženja na poklon bibliotekama u Srbiji

Izvor: Studio B, 07.Mar.2016, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gora Preobraženja" na poklon bibliotekama u Srbiji

Ljiljana Habjanović Đurović odlučila je da pet stotina primeraka svog najnovijeg romana "Gora Preobraženja" pokloni svim bibliotekama u Srbiji.

Po motivima romana reditelj Hadži-Aleksandar Đurović snimio je dokumentarni televizijski film "Gora Preobraženja - priča o Svetom Savi". Film je sniman na Svetoj Gori, u Rasu, Petrovoj crkvi, Studenici, Žiči, Mileševi, Svetoj Trojici i Beogradu. Premijerno je prikazan na Studiju B na Savindan, a zatim od Savindana do >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Dana Svetog Simeona Mirotočivog, po nekoliko puta na još 45 televizijskih stanica u Srbiji i Republici Srpskoj. Scenarista i narator u filmu je Ljiljana Habjanović Đurović.

Autori, koji su i producenti, film su snimili o sopstvenom trošku i ustupili su ga svim televizijama besplatno i na neograničen broj prikazivanja.

" U mogućnosti sam da poklanjam, zahvaljujući tiražima svojih knjiga. Ja imam jedinstvenu poziciju među srpskim piscima jer se moje knjige, osim u knjižarama, na trafikama, na književnim večerima i na sajmovima, prodaju i u prodavnicama Srpske pravoslavne crkve, u crkvama i manastirima. Poklanjajući, ja ustvari vraćam čitaocima ono što su mi dali", kaže Ljiljana Habjanović Đurović.

"Gora Preobraženja" nas podseća kako su Nemanjići stvarali srpsku državu i Srpsku pravoslavnu crkvu. Kako je Sveti Sava ispunio sebe svetlošću Duha Svetoga i sobom obasjao srpski rod. Kako su naši preci kroz vekove opstajali na stazi Svetosavlja. Kako da se svako od nas uspne uz "Goru Preobraženja".

"Gora Preobraženja" je roman o Svetom Savi, besmrtnom vladaru i večitoj svesti i savesti srpskog naroda.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.