Godišnjica ubistva srpskih mladića u Pandi, bez pomaka u istrazi

Izvor: RTS, 14.Dec.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica ubistva srpskih mladića u "Pandi", bez pomaka u istrazi

Pre 21 godinu u kafiću "Panda", u Peći, ubijena su šestorica srpskih mladića, ali ni danas se ne zna ko su počinioci, niti ima osumnjičenih za ovaj zločin.
Četrnaestog decembra 1998. godine, oko 20 sati, u kafiću "Panda" u Peći upala su dvojica maskiranih muškaraca i rafalima iz automatske puške ubila šestoricu mladića.

Ubijeni su učenici pećke Gimnazije "Sveti Sava" Ivan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Obradović, Zoran Stanojević, Svetislav Ristić, Dragan Trifović i Vukosav Gvozdenović i student Ivan Radević.
Lokal "Panda" nalazi se preko puta pećke gimnazije, a vlasnik tog kafića je odmah nakon tog masakra zatvorio lokal.
Ovaj slučaj bio je u srpskom tužilaštvu za ratne zločine do 2015. godine kada ga je preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.
Tužilašto je do prošle godine ispitalo 34 svedoka u okviru istrage, koju od maja 2016. vodi protiv nepoznatih izvršilaca ubistva šest srpskih mladića, i pribavilo je, prema izveštajima medija, brojne materijalne dokaze.
Ministar Zoran Đorđević izjavio je na 21. godišnjicu ubistva šest srpskih mladića u kafiću "Panda" u Peći, da su taj zločin počinili albanski separatisti, koji su želeli da se dešava ono što se danas događa na Kosovu. Kaže da nema pomaka u istrazi i da se ne zna ko je krivac. 
Godišnjicu masakra obeležava Udruženje kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđević: Zločin u Pandi je bio uvod u nove zločine OVK

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Dec.2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je danas na obeležavanju 21. godišnjice ubistva srpskih mladića u kafiću "Panda", u Peći, da u Srbiji ima onih koji bi voleli da su krvici za ovaj zločin Srbi, ali kada bi postojali takvi dokazi, "već...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Zločin u kafiću "Panda" - više od dve decenije bez istine i bez odgovornih

Izvor: RTS, 14.Dec.2019

Dvadeset jedna godina je prošla od ubistva šestorice mladića u kafiću Panda u Peći. Više od dve decenije nijedan detalj više nije poznat od onoga što se saznalo tada. . Četrnaestog decembra 1998. oko osam sati uveče...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.