Izvor: Blic, 11.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drvenom palicom polomili ruke policajcu

PIROT - Miloš Kostić (31) i Bojan Andrejević (30) uhapšeni su preksinoć nakon što su nasilno pokušali da uđu u OŠ „Sveti Sava”, a zatim pretukli policajca Branislava Ivankovića koji je intervenisao na poziv pomoćnice direktora škole.

Policajac Ivanković zadobio je prelom zglobova obe šake, dok je protiv Kostića i Andrejevića podneta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja, napada na službeno lice i nanošenja teških povreda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Načelnik Odeljenja policije u Pirotu Dejan Tošić za „Blic” kaže da je incident ispred škole počeo u 18 sati.

- Pomoćnica direktora škole Dragana Stanković pozvala je dežurnu službu PU i prijavila da dvojica nepoznatih mladića ometaju nastavu i pokušavaju da uđu u zgradu. Odmah smo poslali patrolu. U međuvremenu, Stankovićeva je na ulici srela Ivankovića, koji stanuje preko puta škole, i zamolila ga da pomogne. Ivanković, koji u tom momentu nije bio na dužnosti, prišao je jednom od mladića, predstavio se i od njega zahtevao da napusti školsko dvorište. U momentu kad je taj krenuo da izađe van školskog dvorišta, Ivankoviću je prišao drugi mladić i napao ga. Ivanković je pao, a onda su na njega nasrnula obojica i nastavila da ga udaraju drvenom palicom. Ivanković je uspeo da se otrgne i pobegne, ali su ga napadači stigli pedesetak metara dalje i nastavili da ga udaraju - kaže načelnik Tošić. Kada je pozornik stigao, Ivanković je ležao na trotoaru, dok su se napadači dali u bekstvo. Uhapšeni su uz pomoć jednog građanina. Direktor škole '’Sveti Sava’’ Zoran Stanišić kaže da su dvojica napadača najpre maltretirala učenike, a da su onda nasrnuli na policajca koji je hteo da ih spreči da uđu u školu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.