Danijelin put ka vrhu Anda

Izvor: RTS, 23.Jan.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danijelin put ka vrhu Anda

Danijela Jovanović, koja je rođena bez šaka i stopala, kreće u osvajanje najvišeg vrha Južne Amerike. Ispred Hrama Svetog Save organizovan ispraćaj u novi podvig prve žene sa invaliditetom na svetu koja je letos osvojila najviši vrh Evrope.

Prva žena s invaliditetom Danijela Jovanović kreće u osvajanje najvišeg vrha Južne Amerike, 6.962 metara visoke Akonkakgve u Argentini.

"Dobro se osećam i znam da ću uspeti", izjavila je Jovanovićeva gu i dodala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se ne plaši uspona.

"O ovom usponu smo počeli da razmišljamo tek nakon što je Danijela osvojila sve vrhove do 1.000 metara u Srbiji, pa vrhove do 2.500 metara, a usponom na Elbrus pokazala je da može da pobedi i Akonkagvu", rekao je trener i predsednik kluba ekstremnih sportova "Pozitiv" Slobodan Stokić koji će pratiti Danijelu u ovoj ekspediciji.

Posle Elbrusa, Jovanovićeva je imala sistematske pripreme koje su trajale šest punih meseci, a njeno zdravstveno stanje sada je idealno, kazao je Stokić.

"Pre samog uspona, imaćemo predaklimatizacioni period u trajanju od osam dana, kada ćemo pokušati da se popnemo na vrhu Velesitos ( 6.300 metara), a 3. februara krećemo u osvajanje Akonkagve, za šta je potrebno oko 21 dan, u zavisnosti od vremenskih uslova, istakao je Stokić.

Ispred Hrama Svetog Save na Vračaru organizovan je ispraćaj Jovanovićeve koja će zajedno sa trenerom Stokićem krenuti na visokogorsku ekspediciju "Lazarevi čajevi - Danijela Jovanović 2009".

Jovanovićeva, koja je rođena bez šaka i stopala, letos je osvojila i najviši vrh Evrope, 5.642 metra visok Elbrus u Rusiji i tako postala prava žena na svetu sa invaliditetom koja je to uspela.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi pohod Danijele Jovanović

Izvor: B92, 23.Jan.2009

Prva žena sa invaliditetom Danijela Jovanović kreće u osvajanje najvišeg vrha Južne Amerike, 6.962 metara visoke Akonkagve u Argentini. ..Ispred Hrama Svetog Save na Vračaru organizuje se ispraćaj Jovanovićeve koja će, zajedno sa trenerom i predsednikom kluba ekstremnih sportova "Pozitiv" Slobodanom...

Nastavak na B92...

Uspon na vrh Anda trajaće tri sedmice

Izvor: Blic, 24.Jan.2009, 12:37

Danijela Jovanović..Danijela Jovanović, hrabra mlada žena koja nema šake i stopala, juče je krenula u u osvajanje najvišeg vrha Južne Amerike Akonkagva u Argentini, u okviru ekspedicije „Lazarevi čajevi – Danijela Jovanović 2009". ..Ona je prva žena sa invaliditetom u svetu koja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.