ČAČANI STALI U ODBRANU GRADSKOG PARKA

Izvor: Kurir, 13.Jan.2011, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČAČANI STALI U ODBRANU GRADSKOG PARKA

ČAČAK - Udruženje za očuvanje običaja i tradicije grada Čačka "Čačani" protestovalo je danas u Gradskom parku zbog namere gradske vlasti da kroz park prođe - ulica. Protestovalo je stotinak građana, a članovi Udruženja su nosili veliki transparent "Sačuvajmo Gradski park".

Predsednik Udruženja Zlatko Milovanović rekao je novinarima da je na poslednjem zasedanju gradske skupštine usvojen prostorni plan Čačka koji predviđa da ulica >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Svetog Save prođe kroz gradski park, čime bi, prema njegovim rečima, gradska zelena površina izgubila namenu. Milovanović je dodao da bi izgradnjom ulice park izgubio 23 odsto od sadašnja 3,2 hektara.

Milovanović je podsetio da je produžetak ulice Svetog Save kroz gradski park prvi put planiran Generalnim urbanističkim planom iz 1953, ali da se od toga odustalo zbog velikog broja primedbi stručnjaka, ali je lokalna vlast 2004. godine ipak vratila taj plan. Udruženje Čačana je 2005. godine protestima uspelo da spreči izgradnju ulice u parku, a najavili su da će protestovati i ubuduće.

Park je sagrađen 1933. godine u centru grada, a pre šest godina je rekonstruisan. Skupštinsku većinu u Čačku, koja je donela prostorni plan kojim se predviđa da ulica prođe kroz park, čine Nova Srbija, Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka Srbije i odbornici koji su napustili Srpsku radikalnu stranku.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grade ulicu kroz park napravljen pre 78 godina

Izvor: Blic, 14.Jan.2011, 01:35

Gradske vlasti Čačka nameravaju da izgrade ulicu Svetog Save kroz gradski park i podele ga na dva dela, kako predviđa Prostorni plan. Tome su se usprotivili građani okupljeni u Udruženju “Čačani”, koji lokalnom rukovodstvu poručuju da pronađu drugo rešenje za suzbijanje saobraćajnog kolapsa...

Nastavak na Blic...

Čačani stali u odbranu Gradskog parka

Izvor: Ekologija.rs, 14.Jan.2011

Izgradnjom ulice kroz park on bi izgubio 23 odsto od sadašnja 3,2 hektara.

Nastavak na Ekologija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.