Burna Sednica u Novom Pazaru: Ne želimo da nam deca uče pesme o Božiću i Svetom Savi

Izvor: BKTV News, 05.Dec.2014, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burna Sednica u Novom Pazaru: Ne želimo da nam deca uče pesme o Božiću i Svetom Savi

Na drugoj sednici Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) imenovani su potpredsednici i izabrani organi i radna tela Veća, a iako je bilo najavljivano da će u njima učestvovati predstavnici obe liste, do toga nije došlo.

Naime, ovu sednicu BNV obeležile su odluke predsednika Sulejmana Ugljanina da sa zasedanja udalji medije, a da odbornicima oduzme mobilne telefone kako članovi opozicione liste “Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju” ne bi snimali dešavanja na sednici. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Nakon kraće rasprave i pauze, većnici sa liste bliske muftiji Muameru Zukorliću napustili su zasedanje, a većina je usvojila sve tačke dnevnog reda.
Tako su za potpredsednike Veća izabrani Muhedin Fijuljanin, Vasvija Gusinac, Redžep Škrijelj i Esad Džudžo, svi sa Ugljaninove liste “Za bošnjačko jedinstvo”.
Za predsednika Izvršnog odbora Veća izabran je Hasim Mekić.
Takođe, BNV je proglasilo novopazarsku Regionalnu televiziju za ustanovu od posebnog značaja za Bošnjake i zatražilo od Agencije za privatizaciju da obustavi njenu prodaju.
Do razmimoilaženja dve liste došlo je zbog toga što je Ugljanin tražio da se izaberu radna tela Veća, dok je opozicija zahtevala da se pre toga usvoji platforma po kojoj će zajednički delovati obe liste.
Pored toga, oni su od predsednika tražili da se sednice ne zakazuju petkom, kada muslimani klanjaju džumu, najvažniju molitvu.
Opozicija je predložila i da se bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću oduzme Zlatna plaketa Veća za doprinos unapređenju prava Bošnjaka, ali je većina taj predlog odbila.
Ne želimo da nam deca uče pesme o Božiću i Svetom Savi
“- Mi tek treba da se međusobno upoznamo i vidimo ko ima kvalitet. Ne želimo da nam se ponove greške koje brukaju Bošnjake, islam i muslimane. Ne želimo da se ponovo pojavi lik Muhameda a.s. u udžebenku, da nam deca uče pesme o Božiću i Svetom Savi. Takve greške više se ne smeju ponoviti – izričit je bio Fehratović.
Od Ugljanina je traženo i da sednice Veća ubuduće ne zakazuje petkom kada muslimani klanjaju džumu, najznačajniju molitvu.
Inače, većinski Veće danas nije prihvatilo predlog Samira Tandira sa liste Za Bošnjake, Sandžak i muftiju da se bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću oduzme Zlatna plaketa tog veća, koja mu je dodeljena u Beogradu 2010. godine.
Ugljanin je, kako su preneli lokalni mediji, rekao da nije u mogućnosti da sada donosi „tako krupne odluke“, dok je Esad Džudžo podsetio da je Plaketa Tadiću uručena zbog dobrih odnosa BiH, Srbije i Turske.
Tadiću je plaketa dodeljena zbog izuzetnog doprinosa u ostvarivanju, zaštiti i unapredjenju individualnih i kolektivnih prava sandžačkih Bošnjaka, kao i zbog doprinosa u stvaranju multietničkog i multikulturalnog društva.
Izvor: blic
The post Burna Sednica u Novom Pazaru: Ne želimo da nam deca uče pesme o Božiću i Svetom Savi appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Dr. Fehratović – ‘Ne želimo da se skrnavi Poslanik, a.s. i da nam djeca uče Savu i Božić’

Izvor: SandzakPress.net, 06.Dec.2014, 12:40

Izjava koja je naljutila Ugljanina, nakon čega je prekinuo sjednicu BNV Sandžak – Mi tek treba da se međusobno upoznamo i vidimo ko ima kvalitet. Ne želimo da nam se ponove greške koje brukaju Bošnjake, islam i muslimane. Ne želimo da se ponovo pojavi lik Muhameda a.s. u udžebenku, da nam...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.