Bošnjaci nezaštićeni od školskog Svetog Save

Izvor: Mondo, 22.Jan.2013, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošnjaci nezaštićeni od školskog Svetog Save

Predsednik Odbora za obrazovanje BNV Mustafa Fetić traži internacionalnu zaštitu od nametanja "pravoslavne crkvene slave Sveti Sava u školama".

Fetić je uputio pismo premijeru Ivici Dačiću, šefu Kabineta predsednika Republike, ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarku Obradoviću i domaćim i međunarodnim organizacijama za zaštitu ljudskih prava i sloboda, u kome zahteva da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se zaštite bošnjački đaci, njihovi roditelji i nastavnici od nametanja pravoslavne crkvene slave Sveti Sava kao obavezujuće školske slave "jer to krši njihova Ustavom garantovana ljudska, nacionalna i verska prava".

"Očekujemo da u što kraćem roku i na transparentan način ispunite naše zahteve, jer je to jedini način da zajedničku nam državu doživimo kao multikulturalnu i multinacionalnu zajednicu u kojoj i mi Bošnjaci imamo svoje mesto", poručio je Fetić u pismu.

(Fonet)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Bespotrebna politizacija obeležavanja Svetog Save

Izvor: Politika, 23.Jan.2013, 13:32

BNV traži da se bošnjački đaci zaštite od nametanja školske slave. – Ministarstvo prosvete: u Srbiji se poštuju svi važniji verski datumi bez obzira na veroispovest ..Predsednik Odbora za obrazovanje Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Mustafa Fetić zatražio je od najviših zvaničnika Srbije...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.