Bogat program jubilarne „Svetosavske nedelje“

Izvor: juGmedia, 30.Dec.2014, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogat program jubilarne „Svetosavske nedelje“

VRANJE – Tradicionalna manifestacija ,,Svetosavska nedelja“ 25. najavljena je kao  bogatija i sadržajnija od svih dosadašnjih. „Uključili smo sve relevatne  ustanove  i očekujemo da posećenost bude velika“, rekla je obraćajući se novinarima Nela Dimitrijević, članica Gradskog veća“.

Ona je govorila i o programu , koji počinje 21.januara nastupom horova i izložbom fotografija ,,Manastiri i crkve južne >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i istočne Srbije“, Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Nišu.

Gosti Vranja biće književnici Vesna Aleksić i Igor Kolarov, koji će imati susrete sa učenicima, a biće održano i književno veče Gorana Gocića, dobitnika NIN-ove nagrade 2014.godine za roman ,,Tai“.

Planirana je i izložba ,,Škole i učitelji u vranjskom kraju u prvoj polovini 20.veka“, zatim promocija zbirke radova polaznika Regionalnog centra za talente, prodajna izložba radova nastalih tokom Dečije kreativne radionice, izvođenje predstava i kviz znanja o Svetom Savi i pravoslavlju, koji će prvi put biti organizovan. Svetosavska akademija biće priređena u Sabornom hramu Svete Trojice, a besediće Vladika stobijski David.

Na Dan Svetog Save 27. januara biće održana liturgija i rezanje slavskih kolača, a planiran je i Svetosavski bal. Na konferenciji je govorio i Sima Arsić, jedan od utemeljivača ,,Svetosavske nedelje“ ističući značaj ove manifestacije i podršku lokalne samouprave, kao i privrede. O ulozi Eparhije vranjske u organizovanju ,,Svetosavske nedelje“ govorio je protorejer Siniša Piljanović,  a Miroslav Spasić potpredsednik Odbora je rekao da je broj nagrada povećan iz razloga da bi svi segmenti obrazovanja bili obuhvaćeni.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.