Bačka Palanka: Trećoj smeni odzvonilo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačka Palanka: Trećoj smeni odzvonilo

BAČKA PALANKA - Učenici Osnovne škole „Sveti Sava" u Bačkoj Palanci, koji zbog nedostatka prostora već dve godine pohađaju nastavu u tri smene, dobili su nove učionice, biblioteku i informacioni centar. Predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine dr Bojan Pajtić je svečano otvorio novi dograđeni objekat Osnovne škole "Sveti Sava" u Bačkoj Palanci.

Iz pokrajinskog budžeta je preko Fonda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za kapitalna ulaganja i Sekretarijata za obrazovanje u ovu palanačku školu uloženo blizu 22 miliona dinara.

Ova obrazovno vaspitna ustanova proširena je za četiri nove učionice, a dobila je i informatički centar i biblioteku. Ovaj projekat vredan 19,4 miliona dinara, finansiran je sredstvima Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Svečanosti, čiji je domaćin bila direktor Osnovne škole "Sveti Sava" Vera Agić, prisustvovali su direktor Fonda za kapitalna ulaganja Momčilo Milović, zaposleni u ovoj ustanovi, roditelji, đaci i predstavnici medija.

"Posle 50 godina konstantnih nevolja sa učioničkim prostorom i rada škole u tri smene ovaj problem je rešen. Od danas škola ulazi u normalne tokove rada", istakla je direktorka Vera Agić.

Ona se zahvalila Izvršnom veću AP Vojvodine, kao i svima koji su doprineli bržem ostvarenju ovog projekta, što će obezbediti šansu u realizaciji kreativnih ideja nastavnika i đaka vezanih za nastavu, kulturu škole i grada, kao i stručno usavršavanje i unapređenje pedagoške prakse ukupno.

Pajtić: Ulaganje u razne segmente društva

Predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine dr Bojan Pajtić je istakao da je novi objekat Osnovne škole "Sveti Sava" u Bačkoj Palanci jedan od 800 projekata, koji se realizuju sredstvima Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

" U prošloj godini mi smo u Opštini Bačka Palanka uložili ne samo u oblast obrazovanja, već u niz različitih projekata - izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, puteve i fiskulturne sale", izjavio je Pajtić.

Uskoro otvaranje i studentskih domova

On je dodao da je u svakom naseljenom mestu u Opštini realizovan po neki projekat, a Bačka Palanka je primer koliko je bilo važno izboriti se za sredstva Fonda za kapitalna ulaganja.

„Najveće zadovoljstvo je kada se sredstva ulažu u otvaranje školskih objekata. U Vojvodini se gradi i rekonstruiše nekoliko stotina obrazovno vaspitnih ustanova", istakao je predsednik Pajtić u Bačkoj Palanci.

Predsednik Izvršnog veća najavio je skoro otvaranje studentskih domova u Novom Sadu i Somboru.

U planu atrijum za školu „Sveti Sava"



Naredni korak u osavremenjavanju ove pola veka stare škle u Bačkoj Palanci biće izgradnja fiskulturne sale, čije projektovanje je u toku.

U planu je i izgradnja atrijuma, odnosno nadkrivanje školskog dvorišta. U ove svrhe Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje izdvojiće 10 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.