1.500 Nišlija u protestnoj šetnji

Izvor: B92, 25.Feb.2016, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

1.500 Nišlija u protestnoj šetnji

Niš -- Preko 1.500 Nišlija, nezadovljnih zbog visokih računa za režijske troškove i komunalije, opet je šetalo gradskim ulicama, pišu “Večernje novosti“.

Mirna protestna šetnja krenula sa Bulevara Nemanjića, od Parka Svetog Save, kroz centar Niša sve do sedišta prvog čoveka Niša, Gradske kuće.

Zahtevi okupljenih, koje predvode predstvanici Udruženja predsednika skupštine stanara ostali su isti kao i ranije.

Pozvaju gradsku vlast, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gradonačelnika i njegovog zamenika, na odgovornost za “lopovluk i nedomaćinsko poslovanje” u javnim preduzećima, kao i “javašluk i haos” u vlasti i zahtevaju da svi oni, zajedno sa aktuelnim skupštinskim sazivom gradskih odbornika daju ostavke.

“Tražimo ostavke rukovodstva grada i raspisivanje vanrednih izbora u Nišu, ali i smenu svih direktora javnih preduzeća“, istakao je Saša Kostić, jedan od predstavnika UPSS-a, i dodao da ne odustaju ni od smanjenja uvećanih računa za grejanje i preuzimanja odgovornosti nadležnih za havariju na Toplani Jug, zbog koje su Nišlijama gotovo dva meseca radijatori bili topli i danju i noću.

Okidač i najava moguće radikalizacije protesta ulsedila je nakon izveštaja Državne Revizorske Institucije, koji je ukazao na mnoge propuste pojedinih čelnika grada, mada do radikalnih poteza još nije došlo.

Stanari u Nišu počeli su da se okupljaju polovinom marta prošle godine nezadovoljni cenom i uslugom grejanja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Više od 1.500 Nišlija u protestnoj šetnji

Izvor: Radio 021, 25.Feb.2016

Više od 1.500 Nišlija, nezadovljnih zbog visokih računa za režijske troškove i komunalije, opet je šetalo gradskim ulicama...Kako pišu "Večernje novosti", protestna šetnja krenula je sa Bulevara Nemanjića, od parka Svetog Save, kroz centar Niša do Gradske kuće. Zahtevi okupljenih, koje predvode...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.