Izvor: RTS, 18.Apr.2021, 09:41

Zemljotres na jugu Irana, zatresla se provincija u kojoj se nalazi nuklearna elektrana

Zemljotres magnitude 5,9 jedinica po Rihteru pogodio je južnu iransku provinciju Bušer, gde se nalazi nuklearna elektrana.
Zemljotres se dogodio na dubini od desetak kilometara. Epicentar potresa bio je u gradu Rig.
U pogođeno područje su upućene spasilačke i ekipe iranskog Crvenog polumeseca, a bolnice u obližnjim gradovima i provincijama su spremne da prime pacijente.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />U pogođenom području je nestalo struje, a telefonske veze i internet su u prekidu.
Ljudi su izašli na ulice zbog straha od novih zemljotresa, preneo je Rojters izveštaj novinske agencie Tasnim.
Epicentar zemljotresa je bio 100 kilometara daleko od nuklearnog postrojenja, a iranski mediji su naveli da je zabeleženo još devet naknadnih potresa.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Državna TV: Zemljotres jačine 5,9 pogodio južni Iran

Izvor: VOA, 18.Apr.2021

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovovoj skali pogodio je iransku južnu pokrajinu Bušer, gde se nalazi nuklearna elektrana, javila je državna televizija ali nema neposrednih izveštaja o žrtvama ili šteti. Vladin zvaničnik rekao je Rojtersu da nema izveštaja ni o eventualnoj šteti u...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.